Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: “AKP’nin mafya ve derin devlet ile aynı fotoğrafta yer alması, seçmeni için hazindir”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, gündeme ilişkin Ferit Aslan’ın sorularını yanıtladı. Ekmen, “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için yola çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) bugün, mafya ve derin devlet ile aynı fotoğraf karesinde yer almasının seçmeni için hazin olduğunu” söyledi. Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik kapatma davasının da siyasi bir dava olduğunu söyleyen Ekmen, “Fezlekeler, kes kopyala ve yapıştırlar ile bir iddianame hazırlandı. AKP de bu sürece teşne olmuştur” dedi. HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan, Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırı ile ilgili birçok soru işareti olduğunu belirten Ekmen, katilin kısa sürede tutuklanmasının bu soru işaretlerini artırdığına dikkat çekti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın muhalefet liderlerine bir araya gelme çağrısı yapmasını da değerlendiren Ekmen, “DEVA Partisi olarak liderlerin hem tekil hem de çoğul olarak bir araya gelmelerinde bir sakınca görmüyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.