Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: “ABD’li askerlerin canını kurtarmak için Afganistan’da kendi askerlerini riske atma, kınalı kuzuların ayağına taş değerse senden biliriz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Özelleştirilmesi gündeme gelen Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile ilgili konuşan Akşener, “Tank-Paleti peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi MKE’yi özelleştirmeye hazırlanıyorlar. Ordumuzun mühimmatının önemli bölümünü üreten bu fabrikayı peşkeş çekmeye utanmıyorlar” dedi. Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanının yönetimini ve güvenliğini üstlenme girişimine ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren İYİ Parti lideri, “Buradan Sayın Erdoğan’ı, aklını başına almaya davet ediyorum. Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada görev yaptığı süre boyunca, asla muharip görev üstlenmedi” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Kınalı kuzuların ayağına taş değerse senden biliriz”

Kabil Havalimanı’nın güvenliğinin Türkiye’ye devredileceği yönündeki görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Akşener şunları söyledi: “Nitekim çok konuşup, az iş yapan, Sayın Erdoğan’ın aklı, özellikle şu sıralar, içeride düşman ilan edip, dışarıda dost olduklarıyla meşgul. Bunun son örneği, Afganistan meselesi. Biliyorsunuz Amerika, Afganistan’dan çekiliyor. Ama aklı, oradaki havaalanında kalıyor. “Ne yaparım?” diye, kara kara düşünürken, iç politikada, Amerika’ya etmedik laf bırakmayan Sayın Erdoğan devreye giriyor ve nedense bu işe gönüllü oluyor. Yani bir anlamda diyor ki ‘Dostum Biden, sen rahat ol, biz bu işi üstleniriz.’ Şu devlet insanlığına bakar mısınız? Buradan Sayın Erdoğan’ı, aklını başına almaya davet ediyorum. Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada görev yaptığı süre boyunca, asla muharip görev üstlenmedi. Tam tersine, kardeş Afgan halkına yaptığı yardımlarla gönülleri kazandı. Şimdi, hiçbir güvenlik gerekçesi yokken ve sırf sen yeni Amerikan başkanına şirin görüneceksin diye böyle bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik, bu anlamsız göreve aday olurken, para pul konuşmanın da manası yoktur. ABD’li askerlerin canını kurtarmak için kendi askerlerini riske atma. Kınalı kuzuların ayağına taş değerse senden biliriz.”

“Ordumuzun mühimmatının önemli bölümünü üreten MKE’yi peşkeş çekmeye utanmıyorlar”

Makine ve Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKE) özelleştirileceği yönündeki iddialara da değinen Akşener, “Milletine yabancılaşan, acılarını görmezden gelen bir iktidar ömrünü tamamlamış demektir. Bir de yalan söylüyorsa uzatmaları bile tamamlamış demektir. Ne Sayın Erdoğan ne arkadaşlarında utanma göremiyoruz. Hizmet siyaseti yaptıkları masalını anlatmaya devam ediyorlar. Gençler iş bulamazken 10 maaş vermeye devam ediyorlar. Esnafımız, çiftçilerimiz iflasın eşiğindeyken yandaşlara tıkır tıkır ödemeye devam ediyorlar. Tank-Paleti peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi MKE’yi özelleştirmeye hazırlanıyorlar. Ordumuzun mühimmatının önemli bölümünü üreten bu fabrikayı peşkeş çekmeye utanmıyorlar. Utanmıyorlar çünkü milletimizin gerçekleri umurlarında bile değil. Birinci öncelik saray sefasının sürmesi.”

“Üreticilerimiz de hane halkı da kesintilerin bedelini ödüyor. Vatandaşın sırtına vergileri, elektrik faturalarını yükleyin, sonra teşvik olarak soygunculara dağıtın”

Elektrik faturaları ve enerji üretimine değinen Akşener, şöyle devam etti: “Dalaman’da Akköprü Barajı’nı satmaya çalışıyorlar. El insaf ne doymaz iştahınız var? Milletin santralini satıp, milletin elektriğini üç-beş katına fatura edeceksiniz. Vatandaşın kullanmadığı elektriğin tek bir özelliği var o da yandaşların olması. Pahalı elektrik öyle bir sorun haline geldi ki TOBB’un raporunda sanayicimiz, tüccarımız dert yanmış. Üreticilerimiz de hane halkı da kesintilerin bedelini ödüyor. Vatandaşın sırtına vergileri, elektrik faturalarını yükleyin, sonra teşvik olarak soygunculara dağıtın. Rezalet bununla bitmiyor. Her şey vatandaşın aleyhine işliyor. EPDK, Tarifeler Daire Başkanı 2020 tarifesini ve teşvikleri belirleyip martta istifa ediyor. Sonra bir şirkette yönetici olarak işe başlıyor. Başka bir uzman özel şirkete transfer oluyor. Ocak ayında teşvikleri belirleyenler, bu paraları alacaklara yönetici oluyor. Teşvikleri vereceksin haydi eyvallah deyip gideceksin. Artık ahlakın Beştepe’nin yanından geçmediğine şahit oluyoruz.”

“Tarım alanlarını, plansızca imara açarak haddinizi aştınız”

İklim değişikliğine ilişkin konuşan Akşener, iklim değişikliği ile mücadele için tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı:

Yapılan bir araştırmaya göre, vatandaşlarımızın yüzde 93’ü, iklim değişikliğinin hepimizi etkilediğini söylüyor. Yüzde 77’siyse iklim kriziyle mücadele için, acilen kapsamlı tedbirler alınmasını istiyor. Hangi partiye oy verirse versin, tüm vatandaşlarımız, büyümenin, kalkınmanın ve zenginleşmenin, mümkün olduğunu görürsünüz. Ama maalesef; Sayın Erdoğan ve arkadaşları, inatla üç maymunu oynamaya, sözümona, işinin ehli teknokrat bakanlar da ısrarla boş boş bakmaya devam ettikçe, doğa ana bize, her biri öncekinden daha çetin dersler vermeye, devam ediyor. Giderek sıklaşan fırtına ve kasırgalar, kıyıya yakın yerlerde oluşan hortumlar. Konya Havzası’nda, çapı 30 metreyi bulan obruklar. Marmara Denizi’ni saran ve Ege’ye de sıçrayan müsilaj felaketi. Yaz ayında sel afetleri. Yani doğa ana bize diyor ki ‘Karbona dayalı enerjiyi, nükleer tesisleri özendirmeye devam ederek, ormanları talan ederek, Su kaynaklarını kurutarak, tarım alanlarını, plansızca imara açarak haddinizi aştınız! Artık aklınızı başınıza alın’ diyor. Ben de bu vesileyle iktidarı, haddini bilmeye, iklim değişikliği, atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve Yeşil Mutabakat gibi konularda, hızlı, kararlı ve doğru adımlar atmaya davet ediyorum.”

“O sandık gelecek ve Sayın Erdoğan’la ortakları, tıpış tıpış gidecek”

Konuşmasını erken seçim çağrısıyla sonlandıran İYİ Parti lideri Akşener, “O sandık gelecek ve Sayın Erdoğan’la ortakları, tıpış tıpış gidecek. Hazır olun. İYİ Parti iktidarı yaklaşıyor. Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle, yetkiyi alıp, milletimize olan borcumuzu, memlekete hayırlı hizmetlerle ödeyeceğiz. O kutlu gün gelene kadar, Türkiye’yi hak yolunda, hakikatle yönetecek kadrolar olarak, her kapıyı çalacak, her eli sıkacak, dinlenmedik dert bırakmayacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız ve sonunda mutlaka kazanacağız! Toplantımızı şereflendirdiniz. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.