Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen toplantı katılım çağrısını neden reddetti?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün, kendisini toplantıya çağıran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini reddetmesini ele aldı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu”ndan çekildiklerini dün (23 Haziran) duyurmuştu. Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu açıklamanın ardından Güllü’yü aradığını yazdı. Öte yandan TKDF’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti de komisyondan çekildi.

Güllü’nün, Erdoğan’ın davetini reddetmesi ve partilerin komisyondan bir bir çekilmesini değerlendiren Yetkin, şunları kaydetti:

“Bu yazının yazıldığı 24 Haziran sabah saatlerinde HDP henüz Komisyondan çekilmemişti. Ancak görünüm, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine, bu konunun gündeme getirilmesine birlikte karşı çıkan AK Parti ve MHP gruplarının Komisyonda ‘kendi çalar, kendi söyler’ durumda kaldıklarıdır. Kaldı ki bu komisyonun kadın hareketi tarafından ikna edici bulunmadığı da anlaşılıyor. Burada CHP ve İYİ Partinin ilk başta katılmama refleksi göstermeseler de Kadın Dernekleri Federasyonu’nun öncü tutumuna uygun davrandıklarına dikkat çekmek gerekiyor. Komisyonun kuruluş nedenini İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşı toplumdan, özellikle kadın seçmenden gelen tepkileri hafifletme çabası olarak görmek yanlış olmaz.

Bu gidiş devam ederse, Erdoğan’ı iktidara getiren kadınların gücü, pekâlâ iktidardan gitmesinde rol oynayabilir. Canan Güllü’nün TBMM’de kurulan komisyona verdiği ret yanıtında mücadeleye ‘sahada’ devam edeceğini söylemesi de ciddiye alınmalı. Siyasette kadın gücünü hafife alan her iktidar yanılır.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.