Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İhvan-Peker bağlantısından Beştepe’de kadın toplantısına

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, 24 Haziran’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İstişare Toplantısı”ndan yansıyanları ve Müslüman Kardeşler örgütünün Türkiye’deki faaliyetlerinin sınırlandırılmasının anlamını ele aldı.

“2020 sonlarında MİT ve Mısır istihbaratı El Muhaberat arasında Libya’da gelişen irtibat, 2021 başında Dışişleri aracılığıyla siyasi yakınlaşmaya dönüşünce dengeler değişti. İhvan’ın İstanbul merkezli en önemli TV kanalı olan El Şark’ın (al Sharq) en etkili programcısı Mutaz Matar’ın programı kaldırıldı, kanalın Sisi aleyhtarı yayın çizgisi de yumuşatıldı. Mutaz Matar, yeni bir açıklamayla programının kaldırılması ardından sosyal medya yayınlarını da durdurduğunu duyurdu.

Bu konu üzerine haberleştiğimiz güvenlik ve dış politika gelişmelerine yakın bir kaynağım, bu gelişmenin Sedat Peker videolarıyla bağlantılı olabileceğini söyledi. ‘Ne alakası var?’ diye sordum; Matar, İhvan saflarından Mısır yönetimine karşı yayın yapıyordu, oysa Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) olduğu yolunda bilgi vardı.
‘Alakası var’ dedi. Bu gelişme, Peker’in kaldığı ülke yetkililerinden yeni video izni almakta zorlandığı açıklamalarıyla aynı günlerde meydana gelmişti. BAE, Suudi Arabistan ve Mısır’ın ortak noktalarından birisi İhvan’ı terörist saymaları, Erdoğan’ın İhvan’a açık destek vermesi nedeniyle de Türkiye’ye cephe almalarıydı. İhvan’ın Türkiye kaynaklı yayınları sadece Mısır’ı değil, Suudi Arabistan ve BAE’yi de rahatsız ediyordu. ‘Sen sustur, ben de susturayım’ pazarlığı olabilir, dedi kaynağım
” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.