Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dişleri ve pençeleri sökülmüş halde videosu paylaşılan Kamboçya’daki aslana el konuldu

Kamboçya’da, video paylaşım platformu TikTok’ta dişleri ve pençeleri sökülmüş halde videoları paylaşılan aslana el konuldu. Kamboçya Çevre Bakanlığı Sözcüsü Neth Pheaktra kurtarılan aslan için, “Hiç kimse vahşi yaşam koşullarında yaşayan bir hayvanı evcil bir hayvanmış gibi yetiştirme hakkına sahip değildir” dedi.

Kamboçyalı yetkililer, başkent Phnom Penh’deki bir villada çekilen TikTok videolarındaki dişleri ve pençeleri sökülmüş aslana el koydu. Çevre Bakanlığı Sözcüsü Neth Pheaktra, “70 kilogram ağırlığındaki 18 aylık erkek aslan, bir Çin vatandaşı tarafından evinde yetiştirilmek üzere ithal edilmiş” dedi.

Pheaktra, Kamboçyalı yetkililerin aslanı geçen nisan ayında bir TikTok videosunda gördüğünü ve o andan itibaren takip ettiğini belirterek, “Hiç kimse vahşi yaşam koşullarında yaşayan bir hayvanı, evcil bir hayvanmış gibi yetiştirme hakkına sahip değildir” diye konuştu.

Hayvanları koruyan sivil toplum örgütü Wildlife Alliance tarafından yapılan açıklamada ise “Özel bir konutun koşulları bir vahşi hayvan için uygun değildir. Ayrıca aslanın köpek dişleri ve pençeleri yerinden edilmiş ki bu durum aslanın hayat kalitesini ciddi manada azaltmıştır” denildi.

Çevre Bakanlığı yetkilileri, aslanın Phnom Tamao adlı yaban hayatını kurtarma merkezine sevk edileceğini belirtti.

El koyma işlemi, bir Twitter kullanıcısının bahçede yalnız gezen aslanın fotoğrafını paylaşmasının ardından yapıldı.

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.