Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’den Kanal İstanbul hakkında internet sitesi: Bilimsel verilerle projeye dair merak edilenler anlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul hakkındaki bilimsel verilerin derlendiği bir internet sitesi kurduklarını duyurdu. İmamoğlu, kanal.istanbul uzantılı internet sitesine ilişkin paylaştığı mesajında, “Kanal İstanbul denen ‘beton kanal’ ile ilgili sadece bilimsel bilgiler mi edinmek istiyorsunuz? Bu siteyi sizin için hazırladık” dedi.

Kanal İstanbul hakkındaki bilimsel verilerin derlendiği sitede, İstanbul’un sahip olduğu toprak kaynaklarının tarımsal amaç dışı kullanımının ne gibi sorunlara yol açacağı, görseller ve verilerle anlatıldı. İstanbul Kent Konseyi ve İstanbul Planlama Ajansı işbirliğiyle hazırlanan çalışmanın internet sitesinin tanıtım videosunda şu ifadelere yer verildi: “Kanal İstanbul nedir? İşin aslı ne? Senin ne düşündüğünü bizden başka kimse umursamıyor ama! Neden destekliyorsun? Ya da neden desteklemiyorsun? Kanal İstanbul’un çevreye, Marmara’ya, İstanbul’a etkilerini biliyor musun? Bilimsel, tarafsız verilerle Kanal İstanbul hakkında her şey kanal.istanbul web sitesinde.”

“Kanal İstanbul’a ayrılacak bütçe ile neler yapılabilir?” başlığı ile ayrılan bir bölümde, yapılabilecekler “60 kez, Hacıosman metro hattı açılır” gibi örnekler ile anlatıldı.

“Kanal İstanbul yapıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” başlığında, “1,2 milyon kişinin soluduğu oksijen yok olacak” ifadelerine yer verildi.

“Bugüne nasıl gelindi?” başlığında ise zaman çizelgesi ile 2011’den 2021’e kadar yaşanan süreçlere yer verildi.

“6 temel iddia ve gerçekler” adı verilen bölümde, görseller ve verilerle “Kanal İstanbul’un neden yapılmaması gerektiği” anlatıldı. 

“Aklıma takılanlar” bölümünde, Kanal İstanbul ile ilgili bazı sorulara ve cevaplarına yer verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.