Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Erdoğan gazetecileri: Ya el üstünde ya ayaklar altında”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında, cumartesi günü (26 Haziran) Taksim’de düzenlenmek istenen 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’ndeki polis müdahalesi sırasında Fransız AFP haber ajansının foto muhabiri Bülent Kılıç’ın işkence ile gözaltına alınmasını değerlendirdi. “Erdoğan gazetecileri: Ya el üstünde ya ayaklar altında” başlıklı yazısında Yetkin, “Bu kirlilikten sadece AK Parti saflarında görünen dönem gazetecileri çıkmayacak” dedi.

“Kılıç, Twitter hesabında ‘Canıma kast edildi’ diye yazdı, hakkını mahkemede arayacağını da. Sizce Bülent Kılıç’ın maruz kaldığı bu muameleden hangi gazeteciler bahsetti ve bahsedecek? Ve nasıl bahsedecek? Haklısınız? O kutuplaşma her zaman vardı. Hatırlıyorum, 1980’lerin sonunda bir cenaze törenini izlerken bir grup gazeteci sıkı bir polis dayağı yemiştik, o zaman BBC Ankara bürosunda muhabirdim. Yenimahalle’deki sağlık ocağında insaflı bir genç doktor vücudumuzdaki darp izlerini kayda geçince dava açmıştık. Ne oldu dersiniz? Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar ‘Çocuklar yanlış yapmış’ diye güler yüzüyle gönlümüzü almaya çalıştı. Suç duyurumuzdan da bir şey çıkmayacaktı. Ama ertesi gün Türkiye gazetesinde fotoğrafımı görmüştüm. Benden de uzun boylu bir polis beni arkadan kucaklayarak ayaklarımı yerden kesmiş, diğeri de mideme yumruğu indirirken; silüet halinde posterlik bir fotoğraftı. Altında ‘Solcu gazeteciler polise saldırırken’ yazıyordu” diyen Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.