Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz: “Bütün dillerde klipler hazırlayıp sahaya inerek aşı olunmasını isteyeceğiz”

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşı oranları listesinde Doğu ve Güneydoğu’daki illerin son sıralarda yer almasını değerlendiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, bunun sebeplerinin iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Dr. İpekyüz, HDP olarak Türkçe, Kürtçe, Arapça dillerinde klipler hazırlayacaklarını ve sahaya inerek halktan aşı olmalarını isteyeceklerini belirtti.

İnsanların aşı olmamasının sebeplerinin iyi sorgulanması gerektiğini belirten İpekyüz, “Aşı geliyor ama insanlar aşı olmuyor, bunun iyi sorgulanması gerekir. İktidara güvensizlik söz konusu. İktidarın birbirini tutmayan açıklamaları vatandaşları tereddüte sevk ediyor. Bugün aşıların en az yapıldığı illere ve ilçelere baktığımızda kayyum ile yönetilen yerler olduğunu görüyoruz. Burada seçilmişler görevden alındığı için bu tür çalışmalarda halk ile sivil toplum ve kanaat önderleri ile paylaşım söz konusu değildir. Bunun da etkileri vardır. Aşının kısırlık yapacağı gibi bir çok söylenti maalesef aşı oranını da etkiliyor. İktidarın görevi bunların önüne geçmek ve sebeplerini ortaya çıkararak ona göre adım atmalıdır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.