Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuveyt’te bir kişi, TikTok hesabında hava durumuna küfrettiği için gözaltına alındı

Kuveyt’te yaşayan Mısır uyruklu bir kişi, TikTok hesabında sıcak hava ve yoğun toza küfrettiği videoyu paylaşmasının ardından gözaltına alındı. Yerel basın, küfreden Mısır vatandaşının ülkeden sınır dışı edileceğini bildirirken, Kuveyt İçişleri Bakanlığı söz konusu videoyu “saldırganlık” diye nitelendirdi.

Kuveyt’te bir kişi, TikTok hesabında hava durumu hakkında serzenişte bulunduğu bir video yayınladıktan sonra gözaltına alındı. Videoda, Kuveyt’te yaşayan Mısır uyruklu bir kişinin, kum fırtınasından geçerken yoğun sıcaklığa ve toza küfrettiği duyuldu. 

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, söz konusu videoyu “saldırganlık” olarak niteledi ve paylaşımın sahibi hakkında yasal işlem başlatıldığını Twitter hesabını üzerinden duyurdu.  

Gulf News’e göre yerel basın, Mısır vatandaşı Tik Tok kullanıcısının sınır dışı edileceğini bildirdi.

Videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından bazı kullanıcılar, gözaltına alınan kişiye destek olmak için hava durumundan şikayetçi oldukları videolarını paylaştı.

Kaynak: BBC

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.