Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu: “Türk tipi başkanlık sistemi ülkemizin demokratik gücünü teyit etmiştir”

Derleyen: Özgür Özdemir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Üniversite sınavını eleştiren Bahçeli, üniversitelere girişin sınavsız olması gerektiğini savundu. Bahçeli son siyasi gelişmeleri hatırlatarak, “Çok daha kaotik bir dönem önümüzdedir” diye konuştu.

Bahçeli: “Üniversite sınavı kaldırılmalıdır”

MHP lideri Devlet Bahçeli geçen hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) gündeme getirerek, üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini savundu. Bahçeli, “Katarlı gençlere sınavsız tıp fakültesi eğitimi hakkı verildi” haberlerini paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da şöyle eleştirdi:

“Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkûm etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. İddia şuydu: ‘Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecekti’. CHP Genel Başkanı, mesajıyla gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahını açtı. YKS’ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya niyetlenen Kılıçdaroğlu, kendini rezil etti. Yalan makinesi yine tekleyip su kaynattı.”

“Kaotik bir dönem önümüzde”

Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki gün süren liderler zirvesini de eleştiren Bahçeli, “Çok daha kaotik bir dönem önümüzdedir. AB Zirvesi Brüksel’de yapılmıştır. Bu zirvede Türkiye yine ihmal edilmiştir. İnsanlık etik bir çöküş yaşarken, AB’nin hâlâ kendi sahasında top çevirmesi bir defa akıl tutulmasıdır. AB’nin ülkemizin Doğu Akdeniz’de tek taraflı hareketlerinden uzak durmasını, aksi halde yaptırımların devreye gireceğini söylemesi ileri düzeyde bir tehdittir. AB ile ilişkiler düğümlenmiştir” dedi.

“İstanbul Kanal projesini destekliyoruz”

Parti olarak Kanal İstanbul projesini desteklediklerini belirten MHP lideri, muhalefetin iktidara geldiği takdirde yüklenici firmalara para verilmeyeceği yönündeki açıklamalarına ise tepki gösterdi: “İstanbul Kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Bu proje, Türkiye’nin ve İstanbulumuzun gücüne güç katacaktır. Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Yapılanı yıkmak cinayettir. Varsa gücün, varsa zekân daha iyisini yaparsın.”

“Türk tipi başkanlık sistemi ülkemizin demokratik gücünü teyit etmiştir”

İYİ Parti’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini sert şekilde eleştirirken, muhalefetin asla iktidara gelemeyeceğini öne süren Bahçeli, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin üçüncü yıldönümüne dair de şöyle konuştu:

“9 Temmuz 2021 tarihi ile cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin üç yılı geride kalacaktır. Dünya siyaset tarihinde kansız, kavgasız, kargaşasız bir sistem değişikliği nadiren görülmüştür. Türkiye bunu başarmıştır. Türk tipi başkanlık sistemi ülkemizin demokratik gücünü teyit etmiştir. Yeni hükümet sistemi refah, bereket ve bolluk demektir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi arayışları israftır, izansızlıktır. Algı oyunlarına ve aldatma kampanyalarına itibar edecek kimse kalmamıştır. Başkanlık sisteminde başkanın partisiz olması gerektiğini söylemek ile parlamenter sistemde başbakanın partisiz olması gerektiğini söylemek aynıdır. Milleti yanıltarak siyaset yapamayacaklarını zillete düşenlerin çok iyi anlamalarında sonsuz yararlar olacaktır. Zillet İttifakı, cumhurbaşkanını TBMM’nin seçmesi için hazırlık yapmaktadır. Bunların iktidara gelmeleri hayal ötesi bir beklentidir. İYİ Parti’nin görüşüne göre sistemi güçlendirme adına koalisyon protokolü öngörülmüştür. Daha önce de seçim kanunlarında koalisyon protokolü önerilmişti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.