Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam geldi

Elektriğe yüzde 15 oranında zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) da doğalgazda konut abone grubu tarifesine yüzde 12 zam geldiğini duyurdu. Zamlar bugünden itibaren geçerli olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) açıklamasına göre maliyet artışları nedeniyle elektrik zamlandı.

Buna göre bugün itibarıyla mesken aboneleri, 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.

Doğalgaza da zam

BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20, elektrik üretim santrallerinin tarifesine ise yüzde 20,2 oranında zam yapıldı.

BOTAŞ’ın gaz şirketlerine uyguladığı satış fiyatları şöyle oldu:

  • Konut tüketicileri için 1.000 metreküp doğalgaz 1.488 lira 9 kuruş
  • Sanayi aboneleri için 1.000 metreküp doğalgaz 1.783 lira 35 kuruş
  • Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz 2.060 lira.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor. 2021’de temmuz tarifesine kadar doğalgaz fiyatı her ay yüzde 1 civarında artırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.