Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Rusya’yla gerginlik, ABD’yle Afganistan pazarlığı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye’nin Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile olan ilişkilerindeki son gelişmelere değindi ve dış politikada önemli gelişmelerin eşiğinde olduğumuzu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile araya mesafe koydu ama Türkiye’yle koymadığını göstermek istiyor. Bunun ilk işareti, daha Erdoğan’ın tebrik telefonuna cevap vermeden, Türkiye’ye Afganistan’da hükümetle Taliban arasındaki barış görüşmelerini yürütme önerisinde bulundu. Ve zaten yürütmekte olduğu Kabil havaalanının korunması işine bir de havaalanının işletilmesinin eklenmesini […] Afganistan konusunda asıl pazarlık ABD ile yürütülse de Rusya da hem ikili düzeyde hem de BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olarak devrede.
Bu günlerde pek az kişi oralara bakıyor ama dış politikada geleceğimizi etkileyecek önemli gelişmelerin eşiğindeyiz”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.