Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Bulu’nun “Altı ayda biter” dediği protestolar altıncı ayını doldurdu – Öğrenciler kampüste: “Bulu sıkılıp gideceğimizi düşünüyordu ama gitmiyoruz, bu geceden itibaren kamp kuruyoruz”

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin, üniversitelerine atanan rektör Melih Bulu’ya karşı yılın başından beri sürdürdükleri protestolar altıncı ayını doldurdu. Bulu, rektörün seçimle gelmesini isteyen ve kendisinin istifasını talep eden üniversite bileşenlerinin protestoları için, “Altı ay içinde tamamen biter” demişti. Öğrenciler, kampüste çadırlar kurarak kampüsü terk etmeyeceklerini açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 4 Ocak’tan beri atanan rektör Bulu’ya karşı eylemlerini sürdürürken, akademisyenler de aylardır rektörlük binasına cüppeleriyle sırtlarını dönerek Bulu’yu protesto ediyor. Eylemler altıncı ayını doldururken, akademisyenler bugün (2 Temmuz) Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs’e cüppeleriyle yürüdü ve hafta içi her gün yaptıkları gibi, Güney Kampüs’teki rektörlük binasına sırtlarını döndü. Ardından açıklamada bulunan akademisyenler, “Bugün tarihi bir gün. Gayrimeşru rektör atamasına karşı sürdürdüğümüz direnişimiz altı ayını doldurdu. İlk günden beri kayyım rejimini kabul etmiyor, vazgeçmiyoruz” dedi ve Melih Bulu ile Bulu tarafından atanmış yöneticilerin istifasını talep etti.

Öğrenciler de akademisyenlerin eylemlerine eşlik etti. Kampüste akademisyenleri sloganlarla karşılayan öğrenciler, daha sonra kampüste çadırlar kurdu ve kampüsü terk etmeyeceklerini açıkladı: “Melih Bulu bizim altı ay sonra sıkılıp gideceğimizi düşünüyordu ama biz gitmiyoruz. Alanımıza sahip çıkmak için bu geceden itibaren Güney çimlerde kamp kuruyoruz. Talep ettiğimiz ve hak ettiğimiz eğitimi elimizden almaya çalışıyorlar. Bizim burada tek yaptığımız şey eğitim alanımızı, yaşam alanımızı, kendimizi müdafaa etmek. Bundan vazgeçmeyeceğiz, cümle âleme duyurulur.”

Öğrenciler açıklamanın ardından kampüste konser verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.