Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li büyükşehir belediye başkanları Antalya’da bir araya geldi: “‘Tasarruf’ konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesini yakından takip ediyoruz, genelge istisnasız tüm kamu kurumlarını kapsamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki 11 büyükşehir belediyesinin başkanları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in ev sahipliğinde bir araya geldi. 2 Temmuz’da başlayan, #BizBirlikteYaparız sloganıyla düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘ın yurtdışında olması nedeniyle katılamadığı toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın güzel yeridir’ dediği gibi güzel Antalyamızda, ülkemizin yüzde 50’ye yakın nüfusuna ev sahipliği yapan, onlara hizmet eden büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarımızla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bütün derdimiz vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak, sosyal demokrat anlayış içinde kimseyi ötekileştirmeden çalışmalar yapmak” dedi.

Toplantının gündemini turizm, çevre, kuraklık ve iklim değişikliği konuları oluştururken, buluşma ile ilgili bir de açıklama yayımlandı. Açıklamada 1 Temmuz’da başlayan “yeni normalleşme” döneminin tüm sektörlere canlılık getirmesi dileğinde bulunulurken tedbirlerin elden bırakılmaması talep edildi ve salgında yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Tasarruflu ve israfa karşı bir yönetim anlayışının vurgulandığı açıklamada, 30 Haziran tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesine atıf yapılarak şöyle denildi:

30.06.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesini belediyelerimiz yakından takip etmektedir. Bu genelgenin istisnasız tüm kamu kurumlarını kapsaması gerektiğine inanmaktayız. Söz konusu genelgenin, belediyelerimizin görevlerini yapması yönünde bazı engeller oluşturabileceği kanaatindeyiz. Bu hususta, ilgili kurumlarla irtibat kurarak belli maddelerin açıklığa kavuşturulmasını talep edeceğiz.”

Açıklamada, söz konusu belirsizliklerin giderilmesi ve diğer sorunların değerlendirilmesi için Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep edildi.

Büyükşehir belediyelerinin turizmin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerinin belirtildiği açıklama, vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik eden mesajla sona erdi.

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının bundan önceki altı buluşması, koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak yapılmıştı. Belediye başkanlarının toplantısı yarın (4 Temmuz) sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.