Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Sonbaharda Bir Sultan” ve Erdoğan’ın artan acelesi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, ABD’deki The Washington Institute Türkiye programının yöneticisi Soner Çağaptay’ın henüz Türkçe’ye çevrilmeyen “A Sultan in Autumn” (Sonbaharda Bir Sultan) başlıklı yeni yayımlanan kitabında yer alan tezlere değindi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul nedeniyle giderek artan bir telaş içinde olduğunu savundu.

“Erdoğan neden Kanal İstanbul’u bir an önce başlatmak istiyor? İnşaatın getireceği geçici iş ve gelir imkânlarını bir sonraki seçimde oya tahvil etmek için mi? Yoksa borçlarını daha büyük projelerle çevirmek imkânından mahrum kalacak yandaş müteahhitlerin batacağı, batmamak için de (daha önce Özal, Demirel, Çiller ve Yılmaz’a yaptıkları gibi) kendisine sırt çevirecekleri endişesinden mi? Böylece on dokuz yıldır kendisini iktidarda tutan ekonomi-politik üzerindeki kontrolü de yitireceği endişesinden mi? Gerçekten bazı iç ve dış sermaye çevrelerine verdiği sözler nedeniyle olabilir mi? Ya da bunların hepsi bir arada geçerli olabilir mi? Kesin olan tek şey, Erdoğan’ın Kanal İstanbul nedeniyle giderek artan bir siyasi telaş içinde olduğu” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.