Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Çelik Aruoba hayatını kaybetti

Prof. Dr. Çelik Aruoba, 79 yaşında çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. 

1942 yılında Ankara’da doğan, şair ve yazar Muazzez Aruoba’nın oğlu, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik Aruoba, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Aruoba dün gece (3 Temmuz) yaşamını yitirdi.

31 Mayıs 2020’de hayatını kaybeden yazar, şair ve felsefeci Oruç Aruoba’nın kardeşi Çelik Aruoba, bugün ikindi namazından sonra Ankara’da, eşinin kabrinin yanında toprağa verilecek.  

Mülkiyeliler Birliği, Çelik Aruoba’nın vefat haberini sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurdu: “1966 Maliye İktisat Bölümü mezunumuz, üyemiz ve fakültemizde 40 yılı aşkın süre boyunca görev yapan değerli hocamız Prof. Dr. Çelik Aruoba’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.” 

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Makal sosyal medya hesabından “Mülkiye’nin değerli hocası, değerli ağabeyim Çelik Aruoba aramızdan ayrılmış. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Huzur içinde uyu Çelik abi…” yazarak Aruoba’nın sevenlerine başsağlığı diledi. 

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Yalçın Karatepe de sosyal medya hesabından  Aruoba’nın vefatıyla ilgili “Mülkiye’nin emekli Hocası, çok sevdiğimiz Prof. Dr. Çelik Aruoba  bu sabah vefat etmiş. Allah rahmet eylesin” dedi.

Uluslararası ticaret, çevre politikaları, tarım ekonomisi, tarımda organik üretim, bölgesel kalkınma, tarımsal gelişme, bölge planlaması ve bölge yönetimi konularında Türkiye’de ve Türkiye dışında araştırmalar ve projeler yürüten Çelik Aruoba, 1966 yılında AÜ İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Doktora eğitimini tamamladığı AÜ’de iktisat profesörü olarak uzun yıllar ders veren Aruoba, İktisat Bölümü Başkanlığı, Gelişme ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, Türkiye Ekonomi Kurumu Genel Sekreterliği, Yakın Doğu Üniversitesi Etik Kurulu Başkanlığı ve Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.