Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz, Avrupa’nın en ucuz benzini Türkiye’de”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü (5 Temmuz) kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Saat 16:00’de başlayan kabine toplantısı yaklaşık dört saat sürdü. Erdoğan toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını, enflasyonla mücadele ve ekonomiye dair mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır birlikte fotoğraf vermediği ve Erdoğan tarafından etkinliklere çağrılmadığı iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kabine toplantısında yer aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyleydi:

“Aşı hizmetlerini diğer ülkeler gibi ücretsiz veriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgına dair mesajlar verdi. Erdoğan, daha önce farklı Avrupa ülkelerinin koronavirüs aşısını ücretli uyguladığını iddia etmişti. Kabine sonrası yaptığı açıklamada ise “Aynı şekilde aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan koronavirüs salgınına dair sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın pek çok yerinde koronavirüs testleri ücrete tabi iken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk. Vatandaşlarımıza, aşı randevularını kendilerini ve sevdiklerini koruma çağrısında bulunuyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Salgın tedbirlerinin yanında salgın döneminde çeşitli başlıklar altında hayata geçirdiğimiz uygulamalarla milletimizin her kesimine destek olduk.”

Emekli maaşına zam

Erdoğan, bayram öncesi emeklilerin aylıklarının ödenme takvimi ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranına dair ise “Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz. Emeklilerimizin aylıklarında ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz” dedi.

“Önümüzdeki en önemli sorunlardan biri yüksek enflasyondur”

Erdoğan, konuşmasının önemli bir bölümünü ekonomiye ayırdı. Merkez Bankası’nın yüksek enflasyon sorununu çözmekte kararlı olduğunu belirten Erdoğan, “Önümüzdeki en önemli sorunlardan biri yüksek enflasyondur. Geçmişte hem enflasyonu aşağıya çekmeyi hem de büyümeyi aynı anda gerçekleştirme başarısını gösterdik. Şimdi çok daha iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yüksek enflasyonla mücadele takım oyununu gerektiriyor. Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir” dedi.

Kurumlar vergisine indirim

“Kurumlar vergisi oranını, 2023’ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Ekonomi Reform Programı’mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz.”

“Avrupa’nın en ucuz benzini Türkiye’de ”

Ekonomiye dair açıklamalarını sürdüren Erdoğan, Avrupa’nın en ucuz benzin ve motorinin Türkiye’de olduğunu belirtti: “Eskiden arabalarının depolarını doldurup öyle sınırlarımızdan içeri girerlerdi, şimdi iş tersine döndü depoları fulleyip sınır dışına çıkıyorlar.”

Öte yandan Erdoğan, bayram tatilinin süresine ilişkin açıklama yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.