Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verildi, bir sonraki duruşma 5 Ağustos’ta

Kara para aklama soruşturması nedeniyle Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, Korkmaz’ın 5 Ağustos’taki duruşmaya kadar tutukluluğunun devamına karar verdi. 

Sezgin Baran Korkmaz, 19 Haziran’da Avusturya’da yakalanmış, Türkiye ve ABD iade talebinde bulunmuştu. Kara para aklamakla suçlanan Korkmaz, ilk duruşmada ifade vermemişti, bu duruşmada ise tutukluluğun devamına karar verildi. Korkmaz, hakkındaki suçlamalara ilişkin herhangi bir savunma yapmadı. 

İade kararı uzayabilir

Bir sonraki duruşma 5 Ağustos’ta Wels Yüksek Mahkemesi’nde kapalı şekilde yapılacak. Avusturya’da iade süreci sekiz aydan iki yıla kadar uzayabiliyor. İade süreci hakkındaki kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verebiliyor. 

Korkmaz, 21 Haziran’da önce Avusturya Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkmış, geçici tutuklama kararı veren mahkeme, yetkisizlik kararı ile dosyayı ilk gözaltı işleminin yapıldığı Wels kentindeki mahkemeye göndermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.