Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Erk Acarer: “Berlin’de evimin içinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradım”

Gazeteci Erk Acarer, Almanya’nın başkenti Berlin’deki evinde saldırıya uğradığını duyurdu. Acarer, hayati tehlikesi olmadığını bildirdi.

Berlin’de yaşayan gazeteci Erk Acarer, Twitter hesabından, evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırının ardından çekilen bir fotoğrafını paylaşan Acarer daha sonra, “Hayati bir riskim yok, hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek!” tweet’ini paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Erk Acarer’e “Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın” demişti.

Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı ve aynı zamanda bir hekim olan Kemalettin Aydın, Soylu’ya seslenerek “Paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin olmalı” demişti. (Striknin: Hayvanların öldürülmesine kullanılan bir çeşit zehir)

Gazeteci Erk Acarer, BirGün’e yaptığı açıklamada, evine gelen üç kişinin kendisine saldırdığını ve “Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız” diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi. Acarer, uğradığı saldırıyı şöyle anlattı:

“Bir saat önce silahlı, bıçaklı üç kişi evime geldiler, yumruklarla tekme tokat saldırdılar. Ne olup bittiğini anlamadan vurmaya başladılar. Milletin ailesiyle, değerleriyle ilgili yazmayı bırak, daha kötüsünü yaparız diyerek tehdit ettiler. Şu anda hastanedeyim. Polisler hastanede. İfademi aldılar. Onlara da anlattım. Kafamın sağ tarafında büyük bir şişlik var: Saldırganlar belli. Yazdıklarımdan rahatsız olanlar. Hayati bir riskim yok. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin, bu günler de geçecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.