Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Erdoğan ve arkadaşları gitmeden Türkiye zenginleşemez, özgürleşemez”

İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısı bugün (7 Temmuz) yapıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaklaşık bir saat süren konuşmasında ekonomik sorunlar ve iç siyaset konularına değindi. Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Erdoğan gitmeden Türkiye zenginleşemez. Sayın Erdoğan ve arkadaşları gitmeden Türkiye özgürleşemez” dedi

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Sayın Erdoğan ve arkadaşları gitmeden, Türkiye özgürleşemez”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların düzelmesi için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarının değişmesi gerektiğini söyledi. Akşener, “Sayın Erdoğan gitmeden, Türkiye zenginleşemez. Sayın Erdoğan ve arkadaşları gitmeden, Türkiye özgürleşemez. Bu iktidar değişmeden, Türkiye düze çıkamaz. Bu değişimi ne kadar önce yaparsak, ülkemiz adına o kadar hayırlıdır. Türkiye, yeni bir sayfa açmamızı bekliyor” dedi.

“Sen aşıyı vatandaşına parayla satıyorsun”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşı ücreti konusundaki sözlerini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde dünyada koronavirüs aşısının parayla yapıldığını söylemiş daha sonra ise bu iddiasından vazgeçmişti. Akşener, Erdoğan’ın bu sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “ ‘Biz de dünyadaki ülkeler gibi, aşıyı ücretsiz yapıyoruz.’ dedi. Erdoğan, aslında aşıyı, vatandaşına kim parayla satıyor biliyor musun? Sen satıyorsun. Hem de bunu, aklınca, çaktırmadan, vatandaşa hissettirmeden yapıyorsun. Tahsilata da hiç utanmadan, insanlarımız daha ikinci doz aşısını bile olmadan başlıyorsun. Önce elektriğe yüzde 15, ardından da doğalgaza yüzde 12 zam yaptın. Dört kişilik bir ailenin elektrik maliyeti, 183 liradan 211 liraya çıktı. Doğalgaz maliyeti ise 166 liradan 186 liraya yükseldi. Yani dört kişilik bir aile, eğer bir sene boyunca yeni zam yapılmazsa, yılda 600 lira fazladan para ödemek zorunda kalacak.”

“Erdoğan danışmanlarının elinde oyuncak oldu”

Konuşmasının büyük bir bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatın her alanında, ağır sorunlar yaşadığımız bir gerçek. Ama son dönemde, bu sorunlara, Sayın Erdoğan’ın ruh hali de eklenmiş görünüyor. Sabah söylediğini akşam yalanlayan, beş, altı, hatta bazen de 11 maaşlı, kifayetsiz danışmanlarının elinde, adeta oyuncak olan, milletimizi mağdur, ülkemizi de her fırsatta, uluslararası toplumda mahcup eden, Allah’ın tek bir günü bile çıkıp, ‘Şurada bir hata yaptık’ diyemeyen, bir garip ruh haliyle karşı karşıyayız.”

“Tasarruf sarayın yanında bile geçmiyor”

Marmaris’te 640 milyon lira harcanarak inşa edilen ve kamuoyunda ‘Yazlık Saray’ olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi’in hatırlatan Meral Akşener, “Tasarruf, sarayın yanından bile geçmiyor. Memlekette herkes tasarruf etmek zorunda. Milletimiz ‘porsiyonları küçültmek’ zorunda. Ama bu arkadaş, birkaç uçak daha alabilir. Mesela, inşaatı yeni biten yazlık sarayında sefa sürebilir. Mesela, sarayı için her gün, bakın her ay demiyorum, her gün, 3 bin 700 asgari ücret aylığına denk gelen, 8,6 milyon lirayı doyasıya harcayabilir. Zihniyete bakar mısınız?” dedi.

“Margaret Thatcher bile elektriği özelleştirememiştir”

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) hakkında da konuşan Akşener, “Özelleştirme fikrinin anası ve neoliberalizmin yılmaz savunucusu olan Margaret Thatcher bile, iktidarında elektrik iletimini özelleştirememiştir. Sayın Erdoğan, seni tekrar uyarıyorum. Elektrik iletimi, stratejik bir öneme sahiptir. TEİAŞ’ın, yük dağılımını kontrol edip, Türkiye’deki anlık elektrik arz-talep dengesini kontrol etmek gibi hayati bir görevi vardır” diyerek özelleştirme kararını eleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.