Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın Çinli komünist lidere ilginç 100. Yıl mesajı

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 100. yılı vesilesiyle Çin Devlet Başkanı ve ÇKP Genel Sekreteri Şi Cinping’e yolladığı mesajı ele aldı.

Yetkin’in “Erdoğan’ın Türk kamuoyuna yansımayan Çin mesajı” diye bahsettiği, Çin hükümetinin resmi internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Şi’nin liderliği Çin’de yeni bir dönemi başlatmıştır. İki ülkenin yönetimdeki partileri arasındaki düzenli diyalog mekanizması iki ülke [ilişkilerinde] önemli gelişme sağlamıştır. İki parti [yani AK Parti ile ÇKP] arasındaki işbirliği iki ülkenin değişik konularda dostane ilişkileri daha da geliştirecektir.”

ÇKP liderinin 100. Yıl töreninin siyasi partiler bölümünde aralarında AKP’nin de bulunduğu partilere hitap ederken Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Sincan bölgesinden çıkan Çin vatandaşı Uygurlar’la insan hakları toplantısı yaptığını belirten Yetkin, iktidarı şu sözlerle eleştirdi:

“Belki dünyada ezilen Müslüman ve Türkler’in koruyuculuğunu üstlenen Erdoğan ve müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli, Uygur Türkleri konusuna değinmenin şu sıra ‘ABD emperyalizminin oyuna gelmek’ olacağını düşünmüşlerdir. Ne de olsa Avrupa’da ve diğer yerlerde de pragmatist liderler Çin’in yükselişine ters düşmemeye çalışıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.