Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Tırşikçi kapitalistlere hayır” sloganı ile gündem olan tütün üreticisi Mehmet Efe Dindar: “Üreten biz, yetiştiren biz, aç kalan biz”

Tütün üreticilerinin 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan “yetki belgesi” almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapması yasaklandı. Kararı protesto eden tütün üreticileri ise 1 Temmuz’dan bu yana eylemde. Tütün üreticisi Mehmet Efe Dindar, Adıyaman’daki protestoda söylediği, “Tırşikçi kapitalistlere hayır” sloganı ile sosyal medyada eylemin sembolü haline geldi. Dindar, “Tırşikçi kapitalistlere hayır” sloganının ne anlama geldiğini Medyascope‘a anlattı.

Adıyaman ve Malatya bölgesinde 500 bin kişinin tütün ile geçimini sağladığını söyleyen Dindar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan yasa çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Mehmet Efe Dindar, “Üreten biz, yetiştiren biz, aç kalan biz, bu nasıl bir iştir anlayamadım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.