Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Peker vurdukça Soylu güçleniyor mu? Nasıl ve nereye kadar?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ortaya attığı iddiaların Soylu’yu zayıflattığı mı yoksa güçlendirdiği mi sorusuna yanıt aradı.

“Erdoğan, yüzde 50+1 oy zorunluluğu ile ve Cumhur İttifakı üzerinden kendisini MHP lideri Bahçeli’ye bağımlı hale getirdi. Güya ‘koalisyonlara son vermek’ amacıyla geçilen başkanlık sistemi, adeta ‘Katolik Evliliği’ gibi eşi görülmemiş bir hal aldı. Türk siyasetinin yaşayan en sonuç alan taktikçisi olarak gördüğüm Bahçeli, hiçbir zaman karşısına tek bir taleple çıkmıyor; bir alabileceği bir de almasının Erdoğan’a çok zarar vereceği taleple çıkıyor; ilkini alırken ikincisinde bağımlılığını artırıyor. Bu günlerde alamayacak olsa da bastırdığı konu, Erdoğan Kürt oylarına bu kadar muhtaçken HDP’nin kapatılması ve Avrupa Birliğine bu kadar muhtaçken Anayasa Mahkemesinin budanması konusudur. Alabileceğini Soylu’yu yerinde tutarak almış görülüyor; bunun sonucu MHP’nin sadece İçişleri değil, devlet bürokrasisindeki ağırlığının artması olacaktır. Yani, ‘Nasıl oluyor da Peker vurdukça Soylu güçleniyor?’ sorusunun cevabı, ‘Bahçeli’ ve ‘Cumhur İttifakının devamı sayesinde’ olarak verilebilir” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.