Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin cinayeti davasında beşinci duruşma yapıldı – Sanık Cemal Metin Avcı: “İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi iyi oldu”

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün (12 Temmuz) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık Cemal Metin Avcı tutuklu bulunduğu cezaevinden, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı da İzmir’den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık Cemal Metin Avcı “#PınarGültekinİçinAdalet” etiketiyle yapılan paylaşımlardan şikayetçi oldu. Mahkeme, İstanbul 3. İhtisas Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi örneğinin bir nüshasının gönderilmesinin talep edilmesine, adliye binasındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verip, duruşmayı 27 Eylül 2021 tarihine erteledi.

Sanık Cemal Metin Avcı

“İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi iyi oldu”

Duruşma, sanık Cemal Metin Avcı’nın ifadesiyle başladı. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin “İptal edilmesi iyi oldu” diyen Avcı, “cani ve kadın düşmanı olmadığını” söyledi:

“Ben cani biri veya kadın düşmanı değilim. Beni kitlesel linçle değil adaletle yargılayın. Bana sosyal medyada katil diyorlar. Soruyorum: Sizce ben katil miyim? İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi iyi oldu. Pınar, sosyal medyada sürekli sevgilim olarak geçiyor. O benim sevgilim değil, benimle zorla birlikte olan bir eskort idi. Bunun düzeltilmesini istiyorum.”

“Çok pişmanım”

Duruşmada Pınar Gültekin’in ölmeden önce yakıldığı iddialarına cevap veren sanık Avcı, “çok pişman olduğunu” belirtti: “İlkyardım belgem var. Pınar’ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil.”

Pınar Gültekin

Avukat Rezan Epözdemir: “Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?”

Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir ise davanın ilerlemediğini, taleplerine rağmen davanın sürüncemede kaldığını söyledi:  

“Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı, Pınar’ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. ‘Bana bıçak çekti, o yüzden öldürdüm’ dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar’ın bıçak çekmediği belli. Biz neden Amerika Birleşik Devletleri’nden telefon kayıtlarını istiyoruz. ‘Kız katledildi ama hak etmişti’ mi demek istiyorsunuz? Bu yargılamada mahkemenin iki yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?”

Pınar Gültekin’in babası duruşma salonundan çıkarıldı

Cemal Metin Avcı’nın avukatının konuştuğu sırada Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkarak, “Kız babası dünyayı yakar. Sen neyi savunuyorsun?” diye bağırdı. Gültekin, duruşma salonundan çıkarıldı.

Cemal Metin Avcı’nın avukatı ise babanın bu tepkisinin ardından “Biz burada savunma yaparken maktulenin ölümü hak ettiğini söylemiyoruz. Herkesin savunma hakkı var. Biz tahrik gibi konuların arkasına saklanmıyoruz” diye konuştu.

Mahkeme, İstanbul 3. İhtisas Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi örneğinin bir nüshasının gönderilmesinin talep edilmesine, adliye binasındaki güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verip, duruşmayı 27 Eylül 2021 tarihine erteledi.

Yargıtay bozma kararı verdi: Üç şüpheli hakkında daha iddianame hazırlandı

Gültekin ailesi, avukat Rezan Epözdemir aracılığıyla, sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökhan O.’dan “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlamasıyla şikayetçi olmuş ve Muğla Cumhuriyet Savcılığı, şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. Avukat Epözdemir karara itiraz etti. Muğla Sulh Ceza Hâkimliği’nin itirazı reddetmesi üzerine Epözdemir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararı bozarak, üç şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine karar verdi. Kararda, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın 18 Ağustos 2020 tarihli raporunda “olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan ve Ayten A.’nın DNA profiliyle uyumlu olduğunun tespit edildiği” bilgisi ile Selim Avcı ve Şükrü Gökhan O.’nun kullandıkları araçların cinayetin işlendiği gün bağevi civarında olduğunun belirlenmesi gerekçe gösterildi.

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla konuştuktan sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı. Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya gelerek, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarı yapmış, 21 Temmuz 2020 tarihinde ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davada Cemal Metin Avcı “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, davanın 15 Şubat 2021’deki duruşmasında tahliye edilen Mertcan Avcı ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Mertcan Avcı’nın tahliye edilmesine dair itirazlarının üst mahkemece reddedildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.