Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gençlere seslendi: “Erdoğan’ın söylemlerine kulaklarınızı tıkayın, ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin, sizin güvenceniz ben olacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (13 Temmuz) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Seçimleri Millet İttifakı’nın kazanacağını öne süren Kılıçdaroğlu, istedikleri cumhurbaşkanının elindeki gücü parlamento ve başbakana vereceğini söyledi. Konuşmasında gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Kurduğunuz bütün hayaller CHP’nin hedefleri olacaktır. Erdoğan’ın söylemlerine kulaklarınız tıkayın, ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin. Sizin güvenceniz ben olacağım” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“İnsanların inançlarına saygı duymayan provokatörler”

Konuşmasına 1995 yılında Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentindeki katliamda hayatlarını kaybedenleri anarak başlayan Kılıçdaroğlu, geçen pazar günü (11 Temmuz) İstanbul-Kadıköy’deki Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üzerine çıkıp dans eden kişileri “provokatör” ve “birilerinin maşası” olarak niteledi.

“Bir işçi hak istiyorsa üç konfederasyonun da birlikte olmaları lazım, bunu maalesef göremedik”

2 Temmuz günü başkent Ankara’daki Somalı madencilerin protestosundan dönerken hayatını kaybeden Ali Faik İnter ile Tahir Çetin’i de anan Kılıçdaroğlu, “Haklarını arayan Somalı madenciler Ankara’ya sokulmadılar. Dönmek zorunda kaldılar ve Ali Faik İnter ile Tahir Çetin hak ararken hayatlarını kaybettiler. Önce sendikaların sahip çıkmasını beklerdik. Bir işçi hak istiyorsa üç konfederasyonun da birlikte olmaları lazım. Bunu maalesef göremedik” diye konuştu.

“Malvarlığı dolayısıyla tehdit edilmeyen, güç eline geçtiğinde yozlaşmayan ve gücü parlamentoya rahatlıkla veren bir cumhurbaşkanı istiyoruz”

AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünde istedikleri cumhurbaşkanı profilini anlattı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “83 milyonu kucaklayan, ailesinin ve kendisinin yaşamıyla topluma örnek olan, bir yerde sorun varsa sorunla ilgilenen, saygın bir cumhurbaşkanı istiyoruz.. Malvarlığı dolayısıyla tehdit edilmeyen, en önemlisi güç eline geçtiğinde yozlaşmayan ve gücü parlamentoya rahatlıkla veren, başbakana bütün yetkileri veren bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek bir sorunu yoktur.” 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

“Bu millet, Millet İttifakı’na iktidarı teslim edecektir. Daha barışçıl bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz”

Parti olarak ülkenin her yerini gezdiklerini ve toplumun bütün sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri geliştirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz ülkenin çıkarlarını önceleyerek birlikte hareket etmeliyiz. Bu millet, Millet İttifakı’na iktidarı teslim edecektir. Daha barışçıl bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bütün ihaleleri şeffaf yapacağız. Besleme düzenine, beşli çeteye son vereceğiz. İlk işimiz üretim olacak. Alın teri döken herkes kazanacak. Hiçbir evladımız geleceğini başka ülkede aramayacak. Millet İttifakı iktidarı aldığında hiçbir güç önünde duramayacaktır. Bu millet adaletten sevgiden ve barıştan yanadır.”

“Bir sarayın 15 Temmuz’u, bir de halkın 15 Temmuz’u var”

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimine de değinen CHP lideri, iktidarın darbe teşebbüsünü baskı rejimi kurmak için kullandığını savundu: “Bir sarayın 15 Temmuz’u, bir de halkın 15 Temmuz’u var. Halkın 15 Temmuz’unda direnen insanlar var, sarayın 15 Temmuzu’nda OHAL ilan edip milletin ensesinde boza pişirenler var. 251 şehidin ve gazilerimizin paralarına çöktüler. 15 Temmuz sonrası büyük ısrarlarımızı sonucunda 15 Temmuz darbe girişiminin sonuçlarının araştırılması istendi, kabul edildi, komisyon kuruldu ama rapor yayınlanmıyor. Bu darbe girişiminin nedenleri ve sonuçları araştırıldı, gayet güzel bir rapor ortaya çıktı ama yayınlamıyorlar.”

.

“Sahip olduğun haram malvarlığı dolayısıyla tehdit edildin ve kendini Trump’a teslim ettin”

Kılıçdaroğlu, devletin itibarını zedelemekle suçladığı Erdoğan’a şöyle seslendi: “Parayla itibar olmaz. Sen adaletli davranırsan herkes sana itibar gösterir. Erdoğan beni dinle: Sen bu güzel memleketi kimlere teslim ettin? Bu ülkenin şanlı bayrağını rüşvet alan kişilerin eline teslim ettin. Hangi devlet rüşvet alan bir kişiyi büyükelçi olarak görevlendirir? Devletin en büyük ihalelerini beşli çeteye verdin. Devlette liyakatı bitirdin. Daha acı olanı, sahip olduğun haram malvarlığı dolayısıyla tehdit edildin ve kendini Trump’a teslim ettin. Benim ağırıma gidiyor. Sırf Trump kendilerini desteklesin diye son dört yılda 30 milyon 500 bin dolar lobilere para ödediler.”

“Erdoğan’ın söylemlerine kulaklarınızı tıkayın, ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin. sizin güvenceniz ben olacağım” 

CHP Genel Başkanı, konuşmasında gençlere de seslendi. Gençlerin hayalinin CHP’nin hedefleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Erdoğan’ın aklına nereden geldiyse gençleri konuşuyor. Gençleri hafife alan, yaftalayan ve istismar eden sensin. Bunlar gençlerle nasıl konuşacaklarını da bilmiyorlar. İşsizlik kol geziyor Türkiye’de. İntihar vakaları var. Saray beslemeleri ailenin temeline dinamit koydu. Evdeki herkes işsiz, boşanma davalarına, uyuşturucuya, kumara bakın. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ni bir hapishaneye çevirdi. Gençlerden intikam almak istiyorlar. Bunlara son vereceğiz. Genç arkadaşlarıma sesleniyorum: Sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir. Kurduğunuz bütün hayaller CHP’nin hedefleri olacaktır. Saray beslemelerini bir kenara bırakın, Erdoğan’ın söylemlerine kulaklarınızı tıkayın. ‘Böyle bir adam yoktur’ deyin. Biz tekrar işbirliği yapmak zorundayız. Ülkenin kaderini siz belirleyeceksiniz. Sizin güvenceniz ben olacağım.”

“Saray ve beslemelerinin tamamının işine son vereceğim, bir yerden üç maaş beş maaş almak yok”

CHP lideri, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı: “Senin gibi bir devlet yönetimi bilmem. Saray ve beslemelerinin tamamının işine son vereceğim. Bir yerden üç maaş beş maaş almak yok. Bunları da bitireceğim. Erdoğan duy. Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenler dolarla hesabı olanlar, dolarla aylık alanlar, uyuşturucu baronları. Toplumun her kesiminin sorunlarını biliyoruz ve hepsini çözeceğiz. Bu millet, iktidarı Millet İttifakı’na teslim edecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.