Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Diyanet’in, personeline indirimli tatil için ihalesiz sözleşme yaptığı iddialarına ilişkin soru önergesi verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, kamu kurumlarında tasarruf yapılması istenirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bir otelde 130 bin personeline indirimli tatil için ihalesiz sözleşme yaptığına ilişkin iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, 11 Temmuz’da bir gazetede yayımlanan haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 130 bin personeline ve cami hocalarına indirimli tatil için eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait beş yıldızlı “Altis Resort Otel & SPA” ile ihalesiz sözleşme yaptığına ilişkin bir iddia yer aldığını belirtti.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül

Haberin detaylarının da bulunduğu soru önergesi şöyle:

“-Yurttaşa tasarruf tedbirleri öngörülüp diğer kamu kurumlarının yazlık tesisleri özelleştirilirken Diyanet mensuplarına devlet eliyle yüksek bedelli tatil yaptırılması hangi gerekçelerle izah edilmektedir?

Herhangi bir ihale yapılmadan bu hizmetin alınması ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

-TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın kuzeni Talip Kahraman ile ihalesiz yapılan sözleşmenin iptali ve sorumlularından hesap sorulması için Bakanlığınız herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?

-Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve cami hocalarına yönelik bu tatil uygulaması kamu hizmeti sunan kurum personeli arasında bir eşitsizliğe yol açacağından bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ile ilgili herhangi bir yeniden düzenleme düşünülmekte midir?

-Kamu hizmetlerini sunan kurumlarda liyakat yerine sadakati önceleyen bu zihniyetin değişmesi için Bakanlığınız ne tür tedbirler öngörmektedir?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.