Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “CHP ile İYİ Parti, HDP’nin yörüngesine sabitlenerek FETÖ ile tek yumurta ikizine dönmüşlerdir”

Derleyen: Zelal Direkçi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün (13 Temmuz), partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Cumhur İttifakı’nın her zamankinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Cumhur İttifakı dünden daha güçlü şekilde ayaktadır. Cumhur İttifakı, Kuvayımilliye ruhudur. Cumhur İttifakı, Türk milletinin duruşudur” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’i sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “CHP ile İYİ Parti, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yörüngesine sabitlenerek FETÖ ile tek yumurta ikizine dönmüşlerdir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

“15 Temmuz, demokrasi ve milli birlik günüdür”

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Bahçeli, “15 Temmuz’un sis bulutu henüz dağılmamıştır. Fethullah Gülen de Türkiye’ye getirilmelidir, başka çözüm yoktur. ABD, Fethullah Gülen’i derhal Türkiye’ye iade etmek zorundadır” dedi.

“İYİ Parti Başkanı ucube bir değerlendirme yapmıştır”

İYİ Parti lideri Akşener’in “Ne kadar gariban varsa içeride” değerlendirmesini eleştiren Bahçeli, “İYİ Parti Başkanı FETÖ’cüleri kastederek ‘Bütün ağababaları uçup gitti, ne kadar gariban varsa içeride’ demiştir. İçeridekiler gariban değil casustur, haindir, katildir. Bu şahsın gariban dedikleri cuntacılardır, gazi Meclis’i bombalayan canilerdir, soruları çalan hırsızlardır, kumpasçı polislerdir, kalemini ve vicdanını satan savcı ve hkimlerdir. Bu ağır kusurlu ve sorumsuz zihniyet garibanı bilmesek bize yutturacak” diye konuştu.

“Ey Kılıçdaroğlu, iddialarınla ilgili bir bildiğin, tespitin var da açıklamıyorsan namerdin ağababasısın”

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “15 Temmuz tiyatrodur, masaldır, düzmecedir” sözlerine de sert tepki gösterdi: “CHP yönetimine göre 15 Temmuz tiyatrodur, masaldır, düzmecedir. Asıl darbe 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’dir. Bu barbarlığa tiyatro diyenler de aynısıdır. CHP ile İYİ Parti, HDP’nin yörüngesine sabitlenerek FETÖ ile tek yumurta ikizine dönmüşlerdir. Bunlar, Türkiye’nin bazı çevrelerin hizasında toplanmıştır. Mağdurlar ile mahvımızın projesine piyonluk yapanları tefrik etmek şarttır. Sözde KHK mağdurlarına destek vermektedir. CHP emperyalizmin dolmuşuna binmiş, melanet yolculuğuna çoktan çıkmıştır. Bu CHP yönetimi Millî Mücadele döneminde görev almış olsaydı vatanı devrederdi.”

Bahçeli. CHP liderinin “MHP devlette kadrolaşıyor” sözlerine de şöyle yanıt verdi: “Kılıçdaroğlu yalan ve iftira kampanyasına her gün bir yenisini eklemektedir. Dün demiş ki, ‘Bahçeli bütün bürokratik kadrolarını devlete yerleştiriyor.’ Milliyetçi ülkücü hareketin vatansever mensupları, Türkiye’nin zencileri değildir. Bu ülkeye liyakat ve ehliyet kriterlerine bağlı şekilde hizmet eden kardeşlerimizin hakkını savunmak bizim için haysiyet meselesidir. Bizi devlete sızan karanlık örgütlerle bir tutmak, aynı görmek, fişlemeye çalışmak en adi cinayettir. 12 Eylül sonrası dava arkadaşlarımızın çile ve işkencelere maruz kalmaları karşında devlete en küçük sitem etmedik. Boğazımıza bağlanan yağlı urganlardan şikâyet yerine, ‘Allah’ın dediği olur’ dedik. Devlete ebet müddet kutlu bir geleceğe ulaşsın da olan bize olsun diye haykırdık. Ey Kılıçdaroğlu, iddialarınla ilgili bir bildiğin, tespitin var da açıklamıyorsan namerdin ağababasısın. Bizim kadrolaştığımızı, koltuk sevdasına kapıldığımızı iddia edenler bildiklerinizi paylaşmazsanız iftiracısınız.”

“Cumhur İttifakı dünden daha güçlü şekilde ayaktadır”

Cumhur İttifakı’nın daha güçlü olduğunu ve ittifakın “sipariş” üzerine kurulmadığını söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Bu itibarla ara rejim özlemi duyanlar, demokrasiye silah çekenler bize yabancı ve uzaktır. Karanlık lobilerin telkinlerine kapımız sürgülüdür. Cumhur İttifakı’nı hedef alan alçak kampanyalara kulağımız kapalıdır. Cumhur İttifakı dünden daha güçlü bir şekilde ayaktadır, varlık ve birliğini kararlılıkla muhafaza etmektedir. Cumhur İttifakı, Türk milletinin duruşudur. Bu duruş ipotekli bir duruş değildir, bastığımız yer sağlamdır. Akıllarınca ittifakımızda çatlak arayanlar, her konuyu çarpıtanlar nal toplamaya devam edecektir. Cumhur İttifakı sipariş üzerine kurulmadı. Ahlaken bunalım geçirenler bu milli ve tarihi tutumu hayatta algılayamaz. Bizi hiç kimse yular takıp sürükleyemez. Bizi hiç kimse esaret altına alıp köle muamelesi yapamaz.” 

“Güneş toplamakla meşhur bir kişinin bir tek Kılıçdaroğlu’na laf etmediği bir gerçektir”

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli’nin “Ecevit de Baykal da partilerinin başına solcular belediyelerde, hükümette iktidar olamasın diye getirildiler. Solun başını bağlayan, yolunu şaşırtan insanlar bunlar. Ecevit, Fethullah Gülen teşkilatıyla yan yana geldi, onlara kontenjan verdi, her türlü olanağı sundu. Devlete ilk yerleştiren Bülent Ecevit’tir. Uzun lafın kısası, Ecevit, Baykal gibi insanlar sol filan değil, soldan hoşlanmayan, tipik Türk milliyetçileridir” sözlerini de eleştiren Bahçeli, “Güneş toplamakla meşhur bir kişinin bir tek Kılıçdaroğlu’na laf etmediği bir gerçektir” diye konuştu.

“Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“ABD’de ortaya çıkan Demokrasi Projesi’nin senaristleri ne demişse, Türkiye’de toplananlar aynılarını söylemiş ve teklif etmiştir. 22 Haziran’da grup toplantımızda dört uluslararası süreç ve zirveye dikkat çekmiştim. NATO’nun 2030 vizyon belgesine yapılan atıfla nihayetinde demokrasinin destekleneceği kararını ifade etmiştim. Yapılan açıklamalar tek merkezden kaleme alınmış gibidir ve hedef ülke Türkiye’dir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. Serok Ahmet fitneyi bıraksın, buradan kendisini doyuracak ekmek çıkmayacaktır. Onun serokluğu Türkiye’nin temelini dinamitlemenin şifresidir. Serok Ahmet gafletin pençesindedir. Serok Ahmet zillet çamuru içinde çırpınmaktadır. Siyasette zillet ittifakına melanet bir rol biçilmiştir.”

Erken seçimin Cumhur İttifakı’nın gündeminde olmadığını yineleyen Bahçeli, “Erken seçim dayatması sadece CHP’nin, İYİ Parti’nin, HDP’nin talebi değil, Türkiye düşmanlığı olan çevrelerin dayatması olarak belirginlik kazanmıştır. Oyun içinde oyun vardır, ihanet içinde ihanet sivrilmektedir. Demokrasi paravanı adı altında Türkiye’nin sırtını yerine getirmek projesi ilerlemektedir. Dönme dolaplar dönüp duruyor” dedi.

“Cumhur İttifakı geleceğe yürürken ayak bağı olanlar, demokratik yollarla kenara itilecektir”

Bahçeli sözlerini “Cumhur İttifakı geleceğe yürürken ayak bağı olanlar, demokratik yollarla kenara itilecektir. Cumhur İttifakı güvencedir. TBMM bu hafta içinde çalışmalarına 1 Ekim’e kadar ara verecektir. Ancak siyasette tatile yer olmadığını bilmektesiniz. Koronavirüs salgını kurallarına uyarak seçim bölgenizde insanlarımıza ulaşmanızdır. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 2023 Haziran’ında yapılacaktır” diyerek sonlandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.