Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Boğaziçi Üniversitesi direndi, Bulu geldiği gibi gitti

Boğaziçi Üniversitesi’ne 2 Ocak 2021 tarihinde rektör olarak atanan Melih Bulu, Resmî Gazete’de yayımlanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile görevinden alındı. Gazeteci Murat Yetkin, “Boğaziçi Üniversitesi direndi, Bulu geldiği gibi gitti” başlıklı bir yazı kaleme aldı. YetkinReport’ta çıkan yazısında Yetkin, “Bir gece kararnamesiyle gelmişti, geldiği gibi bir gece kararnamesiyle gitti” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan eminim hoşnut olmamıştır büyük umutlarla, kim bilir kimin akıl vermesiyle Boğaziçi başına getirdiği Bulu’yu altı ay sonra görevden almaktan. (Tesadüfe bakın ki, ODTÜ bünyesinin kabul etmediği Hasan Tan da altı ay oturabilmişti dikenli koltuğunda.) Şimdi yerine, ‘Bulu’ya karşı mı çıktınız? Alın size daha dişlisi’ ısrarıyla mı bir atama yapacak? Yoksa Boğaziçi bünyesinin alerji göstermeyeceği, akademik yeterliliği sorgulanmayacak, partizan kişiliği ile öne çıkmayan bir ismi mi tercih edecek? Bu elbette önemli. Ama bu sorunun önemi, Bulu’nun gidişinin önemini gölgelemiyor. Türkiye’de demokratik damarın hâlâ canlı olduğuna güzel bir örnek verdi Boğaziçililer. ‘Bulu gitti’ haberini acaba Erdoğan’ın mı, yoksa Boğaziçililer’in mi askeri darbe girişiminin defedilmesinin beşinci yılı sabahında güzel bir 15 Temmuz armağanı saymak lazım?” diyen Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.