Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri İstanbul-Kadıköy’de bir araya geldi: “Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Ocak 2021’de verdiği, 2 Ocak 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararı ile Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamıştı. Bulu, bu karardan 6,5 ay sonra dün (15 Temmuz), yine Erdoğan’ın kararı ile rektörlükten alındı. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Bulu’nun görevden alınmasının ardından bugün (16 Temmuz), İstanbul-Kadıköy’de bir araya geldi. Öğrenciler, kayyum zihniyetinin Boğaziçi Üniversitesi ile sınırlı olmadığını, Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) seçimde kazandığı belediyelere de kayyum atandığını vurgulayarak, Türkiye’deki tüm kayyumlar istifa edene veya görevden alınana dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.