Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyada orman yangınları ve Amazon bölgesindeki karbondioksit durumu – Doç. Dr. Cihan Erdönmez: “İklim değişikliği, aşırı sıcak havaları dalgalarının oluşma ihtimalini 150 kat artırıyor ve bu durum da orman yangınlarını etkiliyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Kanada’ya, Rusya’dan Türkiye’ye dünya genelinde birçok bölgede gördüğümüz rekor sıcaklıklar, orman yangınlarını giderek artırıyor. Diğer yandan da Batı Avrupa’daki şiddetli sağanak yağış ve seller nedeniyle yüzlerce insan hayatını kaybetmiş durumda. Küresel ısınmanın önemini daha iyi anladığımız şu günlerde, ormanların önemini, orman yangınlarının sebeplerini, yangınları önleme çalışmalarını ve iklim krizinin geleceğini İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Erdönmez ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.