Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Afganistan misyonu : “Saray’ın dış politikada en absürt edimlerinden biri olacak” – Prof. Dr. İlhan Uzgel ile söyleşi

ABD’nin çekildiği Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenliğini Türkiye sağlamaya hazırlanıyor. 15 Temmuz itibarıyla NATO’nun ülkedeki misyonu da tamamlandı. Halen ülkede bulunan az sayıda Amerikan askeri ve Türk birlikleri artık kendi ulusal ordularının emir konuta zincirine bağlı olarak görev yapacak. Uluslararası ilişkiler profesörü İlhan Uzgel, AKP yönetiminin Afganistan’da üstlenmeye talip olduğu görevi ve Afganistan üzerinden devam eden jeopolitik rekabeti değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.