Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pegasus casus yazılımı olayı – Ahmet Sabancı: “Bu casus yazılımlara nükleer silah muamelesi yapılmalı ve küresel bir baskı oluşturularak yasaklanması talep edilmeli”

İsrail merkezli NSO Group şirketinin geliştirdiği Pegasus casus yazılımının, siyasi muhalifleri gözetlemek için kullanılmış olabileceğine dair endişeler dünyanın dört bir yanında öfkeye dönüştü. Casus yazılım ile izlenenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Thedros Ghebreyesus, Financial Times’ın ilk kadın editörü Roula Khalaf ve ABD’li araştırmacı gazeteci Bradley Hope da bulunuyor. Pegasus casus yazılımının nasıl çalıştığını, arkasındaki teknolojiyi ve veri sızıntısının boyutlarını teknolojist Ahmet Alphan Sabancı ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.