Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli gazetecilere tehdit ve saldırı: “’Biz her yerde gazetecilere uzanırız’ mesajı veriyorlar”

Almanya’da yaşayan gazeteci Erk Acarer önce 7 Temmuz’da fiziksel saldırıya uğramış, 19 Temmuz’da ise tehdit edilmişti. Bir başka gazeteci Celal Başlangıç’a da Alman polisi, isminin 55 kişilik “infaz listesi”nde geçtiği uyarısında bulundu. Acacer, yaşanan saldırı ve tehditlere ilişkin, “Erdoğan iktidarının, saray rejiminin klasik uygulamaları bunlar. ‘Biz her yerde muhaliflere, gazetecilere uzanırız’ mesajı veriyorlar” dedi.

Almanya’da gazeteci Erk Acarer, 7 Temmuz’da evinin bahçesinde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Bu saldırının ardından 19 Temmuz’da da evinin bahçesine atılan kağıt ve pimiş yumurta ile tehdit edildi. Kağıtta “Sen bekle” yazıyordu. 

“Gözdağı vermek istiyorlar”

Acarer, gazetecilere yönelik saldırı ve tehditlerin artmasıyla ilgili, “Türkiye’de ne oluyorsa yansımalarını da burada görüyoruz. Erdoğan iktidarının, saray rejiminin klasik uygulamaları bunlar. ‘Biz her yerde muhaliflere, gazetecilere uzanırız’ mesajı veriyorlar. Muhalifler ve gazeteciler üzerinden gözdağı vermek istiyorlar” diye konuştu.

Almanya’nın saldırılara yaklaşımını da eleştiren Acarer, şöyle devam etti: “Almanya’da çok fazla bürokrasi var, anlayamadığımız bir şey bu. Alışık olmadığımız bir şey. Keza emniyetin çalışma tarzını çok anlayamıyorum, savcılığın da. Beni koruyor, koruduğunu söylüyor. Fiziksel olarak da bunu görüyoruz. Kapımda polis var örneğin fakat bizim söylediğimiz başka bir şey. Bu politik bir saldırı ve bunun politik arka planının araştırılması gerekiyor. Güvenlik meselesinden baktığımızda da dikkat çektiğimiz bir nokta vardı aslında. ‘Polis görünür değil görür olmalıdır’ diyorduk. Polisin benim yanımda olması çok anlamlı değil. Olayı önlemesi, olayın bir kere daha olmamasını sağlaması önemlidir. O yüzden acemi buluyorum ve yeterince olayların politik arka planının ve gelecek günlerde Türkiye’de olabilecek olayların buraya yansımalarının net değerlendirilmediğini düşünüyorum.”

55 kişilik listede Celal Başlangıç’ın ismi var

Saldırı ve tehditler Acarer ile de sınırlı değil. Artı Gerçek ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç’ın evine gelen polisler 55 kişilik bir “infaz” listesinde isminin olduğunu Başlangıç’a iletti. 

Başlangıç, konuyla ilgili Artı TV’deki yayında şunları söyledi: “AKP artık yarattığı illüzyonla iktidarı elinde tutmayı başaramıyor, artık halka anlatacağı herhangi bir başarı hikâyesi de kalmadı. Medyayı tamamen elinde tutarak ve ele geçirerek bir illüzyon yaratmaya çalışıyor. Bu illüzyonla iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar. Muhalif medya, yaptığı yayınlarla bu illüzyonu bozuyor. Bu yolda iktidarda kalabilmesi için yurtiçinde ve yurtdışında muhalif olan herkese saldırıyorlar. Ancak bu saldırının sadece Erdoğan’dan gelebileceğini düşünmek bir yanılsama olur, ittifaklarından da gelebilir bu saldırılar.”

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımış, soru önergesi vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.