Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karadeniz’i yine sel vurdu: Artvin’de bir kişi kayıp

Karadeniz’in tamamını etkisi altına alan sağanak yağış, sel ve dere taşkınlara neden oldu. Rize’nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde dereler taştı. Düzce’de yoğun yağış nedeniyle yollar kapandı, Artvin’de ise sele kapılan bir kişi kayboldu.

Rize’yi bir hafta sonra yine sel bastı 

Karadeniz’de devam eden sağanak yağış nedeniyle, sel baskınları yaşandı. Rize’de aralıksız süren yağmur nedeniyle, Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlardan toprak ve kaya parçalarının koptuğu belirtildi. Bir hafta önce (15 Temmuz) Rize’de yine sel felaketi yaşanmış ve altı kişi hayatını kaybetmişti. Ardeşen’e bağlı Tunca beldesinde de dereler taştı. Yaşanan doğa olayı nedeniyle tarım arazilerinin ciddi hasar gördüğü belirtildi. Rize’nin bazı ilçelerinde ise derelerin taşması sonucu, bazı yollar trafiğe kapandı. 

Artvin’de bir kişi kayıp 

Artvin’de ise dün akşamdan (21 Temmuz) beri yağan sağanak yağmur nedeniyle Arhavi ilçesinde sel ve heyelanlar yaşandı. İlçe meydanı sular altında kalırken, heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamasında güçlükler yaşandığı bildirildi. Arhavi’de bir vatandaş sel sularına kapılarak kayboldu.  

https://twitter.com/GmzTpz10/status/1418106437675491328

Düzce’de yollar kapandı

Düzce’de de yağmur, dereleri taşırdı. Aşırı yağış, Düzce’nin Beyköy beldesine bağlı Uğur Köyü’nde derelerin suyunun yükselmesine sebep oldu ve su baskınları yaşandı. Su baskını ile beraberinde gelen toprak ve taşlar, yolları kapadı. Taşkın nedeniyle kapanan köy yollarının, iş makineleriyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılığı bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.