Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: 16 yaşındaki Y.T., komşusu Nizam Cansızlar tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Aydın’ın Didim ilçesinde, pazar günü (25 Temmuz) kaybolan ve salı günü (27 Temmuz) sabah saatlerinde ölü bulunan Y.T.’yi (16), komşusu Nizam Canzılar’ın (53) öldürdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan katil zanlısı ifadesinde, psikolojik sorunları olduğunu ve bu yüzden Y.T.’yi öldürdüğünü söyledi.

Y.T.’nin son görüntüleri 

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan Y.T. (16), pazar günü alışveriş için evden ayrıldı ve iki gün boyunca kendisinden haber alınamadı. Salı sabahı (28 Temmuz) polis, cansız beden bulunduğu ihbarı üzerine çevredeki boş bir araziye gitti. İncelemeler sonucunda bulunan cansız bedenin kaybolan Y.T.’ye ait olduğu tespit edildi.

Vücudunun 12 yerinde bıçak izleri tespit edilen Y.T.’nin cansız bedeni, olay yeri incelemesinin ardından Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Katil zanlısı Nizam Cansızlar: “Defalarca bıçakladım”

Nizam Cansızlar 

Y.T.’yi öldüren Nizam Cansızlar (53), Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa süre içinde bir parkta otururken yakalandı. Suçunu itiraf eden Cansızlar, cinayeti psikolojik sorunları nedeniyle işlediğini söyledi. Cansızlar’ın emniyette, insan yaralamadan sabıka kaydının bulunduğunu söylediği de öğrenildi.

Cansızlar, ifadesinde olayı şöyle anlattı: “’Bir şey söyleyeceğim’ diyerek eve çağırdım. Önce darp ettim. Bayılınca terasa çıkardım. Defalarca bıçakladım. Cesedi çarşafa sarıp evin yanındaki araziye indirdim. Sonra çuvala koyup duvarın yanına bıraktım. Kanlı çarşafı da banyoda yıkadım.”

İncelemelerde Cansızlar’ın, kendi evinin terasında Y.T.’yi 12 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü, ardından çarşafa sararak evinin yanındaki arsaya bıraktığı tespit edildi. Savcılık kararıyla eve giren polisler, kanlar içindeki çarşafı banyodaki çamaşır makinesinin içinde buldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.