Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li efsanevi blues rock grubu ZZ Top’un bas gitaristi Dusty Hill hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) dünyaca ünlü blues rock müzik grubu ZZ TOP’ın bas gitaristi ve ikinci vokalisti Dusty Hill, dün (28 Temmuz) 72 yaşında hayatını kaybetti. Grubun diğer üyeleri gitarist Billy Gibbons ve davulcu Frank Beard, Hill’in uykusunda öldüğünü açıkladı.

Gür ve uzun sakalı, şapkası ve güneş gözlüğüyle ikonik bir karakter olan Dusty Hill, 50 yılı aşkın bir süredir ZZ Top’un bir parçasıydı. Bu ayın başlarında grup, Hill’in kalçasındaki bir problem yüzünden yaklaşan bazı konser ve etkinliklerde yer alamayacağını bildirmişti. Dün ise efsanevi bas gitaristin, Teksas eyaletine bağlı Houston şehrindeki evinde, uykusundayken öldüğünü açıkladı. Grubun diğer üyeleri Billy Gibbons ve Frank Beard, Hill’in ölümüyle ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Gibbons ve Beard’ın açıklamasında, “Hem biz hem de dünyanın dört bir yanındaki ZZ Top hayranları, kararlı varlığını ve dipten zirveye ulaşma konusundaki bağlılığını özleyeceğiz. Çok özleneceksin dostum” ifadelerine yer verildi.

Hill, son konserine 18 Temmuz’da Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde çıkmıştı ve 21 Temmuz’da kalçasındaki problem nedeniyle Teksas’taki evine geri dönmüştü.

Dusty Hill’in son konserini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

 

Gerçek adı Joseph Michael Hill olan müzisyen, 1969’da kurulan ZZ Top’a 1970 yılında dahil oldu. Ertesi yıl grup ilk single’ını yayınladı ve ilk canlı konserlerini vermeye başladı. Grup, Gimme All Your Lovin’, Sleeping Bag ve Viva Las Vegas gibi hit single’larla birlikte 15 stüdyo ve dört konser albümü yayınladı. ZZ Top, 2004 yılında ise Rock and Roll Onur Listesi’ne alındı.

Son albümlerini 2012 yılında yayınlayan ZZ Top, şimdiye dek üç kez MTV Müzik Video ödülünü kazandı.

ZZ Top grubu

Bas gitara ek olarak, klavye çalan ve gruptaki ikinci baş vokalist olan Hill, Geleceğe Dönüş 3 filminde ve HBO’nun Deadwood adlı dizisinde de rol almıştı. 

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.