Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, rektörlük için adaylarını seçimle belirledi: Akademisyenler, 19 adayın 17’sine güvenoyu verdi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversitelerine atanan rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından, aralarından rektörlüğe aday olacak akademisyenler için güvenoylaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bugünkü (30 Temmuz) güvenoylamasında rektörlük için adaylarını belirledi. Akademisyenlerin katılımıyla yapılan oylamaya, 746 seçmenin yüzde 82’si katıldı. Akademisyenler, 19 adaydan 17’sini destekleyeceklerini açıkladı.

Akademisyenler tarafından desteklenen adaylar, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) atanacak yeni rektör için açtığı forma başvurabilecek ve bu adaylardan biri, atandığı takdirde akademisyenlerden destek görecek.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından desteklenen rektör adayları şöyle:

Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Prof. Dr. Taner Bilgiç, Prof. Dr. Mine Eder, Prof. Dr. Metin Ercan Prof. Dr. Emine Erktin, Prof. Dr. Ayşe Gürel, Prof. Dr. Cengiz Kırlı, Prof. Dr. Ayşe Mumcu, Prof. Dr. V. Erkcan Özcan, Prof. Dr. Murat Saraçlar, Prof. Dr. Cem Say, Prof. Dr. Ali İ. Tekcan, Prof. Dr. M. Burçin Ünlü, Prof. Dr. Can A. Yücesoy, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz.

Boğaziçili akademisyenler, Melih Bulu’nun rektörlük yaptığı dönemde rektör yardımcılığı pozisyonuna getirilen ve Bulu’nun görevden alınmasının ardından rektörlük görevini vekâleten sürdüren Prof. Dr. Naci İnci ile Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu‘nu ise desteklemeyeceklerini duyurdu.

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2 Ocak 2021 günü atanmış, 15 Temmuz’da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla görevden alınmıştı. Üniversitedeki protestolar ise Bulu’nun göreve geldiği günden beri devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.