Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konya-Meram’da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Daha önce de ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden üçü kadın yedi kişi öldürüldü

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde, bir eve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yedi kişinin öldürüldüğü belirtildi. Aynı aileye 12 Mayıs’ta da taşlı, bıçaklı ve sopalı saldırı düzenlenmiş ve yedi kişi yaralanmıştı.

Konya’da yaşayan ve daha önce Kürt oldukları için saldırıya uğradıkları basında yer alan Dedeoğlu ailesinin evine bugün (30 Temmuz) silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yedi kişi öldürüldü. Dedeoğlu ailesi 12 Mayıs’ta da bir grup tarafından saldırıya uğraşmış, saldırıyı düzenleyenler aileye, “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” demişti.

Saldırı sonucu Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu öldürüldü.

İhbar üzerine polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Silahlı saldırının meydana geldiği evde çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut da paylaştığı sosyal medya mesajıyla saldırıyı doğrulayarak, Dedeoğlu ailesinden üçü kadın yedi kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre daha önce de saldırıya uğrayan ailenin evine bugün yine silahla saldırı düzenlendi. Daha önceki saldırıyı düzenleyenlerin tutuklandığını ve tahliye edildiğini aktaran Keskin, “Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz” diye yazdı.

https://twitter.com/KeskinEren1/status/1421153495156236290?s=20

İçişleri Bakanı Soylu’dan açıklama: “Kürt-Türk meselesi değil, 11 yıllık bir husumet”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.”

Aile daha önce de saldırıya uğramıştı

Dedeoğlu ailesi, 12 Mayıs’ta da aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı. “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyerek yedi kişilik ailenin evini basan saldırganlar, aile bireylerini bıçak, taş ve sopalarla darp etmişti. Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişiden altısı tutuklanmıştı. Haziran ayında yapılan tutukluluk incelemesinde iki kişi, temmuz ayındaki tutukluluk incelemesinde ise iki kişi daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dedeoğlu ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, dosyada sanık olan 10 kişi hakkında koruma kararı çıkarıldığını açıklamış, tahliye ve koruma kararına ilişkin itirazda bulunacaklarını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.