Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ile söyleşi: “Güvenlik görevlisi, öğretmen ve avukatların aşı oranı yüzde 30’larda ise kimi nasıl ikna edeceğiz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubeşi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Diyarbakır’da 30 Haziran’da günlük 150 olan vaka sayasının bine yükseldiğini ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı kampanyalar ile aşılamada bir ivme sağladıklarını söyledi. Güldiken, “Güvenlik görevlileri, öğretmenler ve avukatların aşılama oranlarının yüzde 30’larda olduğu bir kentte insanları nasıl ikna edeceğiz. Bu insanların bize rehberlik ve örnek olmaları gerekir. Yetkililerin bu konu ile ilgili gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Güldiken, kentte şu anda 50’si yoğun bakımda olmak üzere 250 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü, bunun ürkütücü bir rakam olduğunu belirtti. Yasakların kalkması ve Delta varyantının hızlı yayılmasının vaka artışında etkili olduğunu söyleyen Güldiken, “Maalesef insanlarımız sanki aşı çıktı, bir doz aşı oldular diye maske ve mesafeyi tamamen unuttular. Hastanelerde bugün yatanların yüzde 95’i ya aşısız ya da tek doz aşı olanlardan oluşuyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının ortak açıklama yapması ve birliktelik göstermesi aşı oranlarını bir hafta-10 gün içinde yüzde 42 seviyesine çıkardı. Hatta son günlerde Diyarbakır’da aşı sıkıntısı yaşandı. Günde 3 bin yapılan aşı sayısı 24 binlere çıktı. Biz herkesten aşı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.