Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle 90 yaşında hayata gözlerini yuman Güvenç, pek çok sinema filmi ve dizide rol almış ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Devlet Sanatçısı” unvanına layık görülmüştü.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Nedret Güvenç’in hayatını kaybettiğini tiyatrocu Nedim Saban, “Yangın acılarımız katlandı. Tiyatromuzun çınarı Nedret Güvenç’i kaybettik” diyerek duyurdu.

Sanat hayatı boyunca birçok ödül alan ve birbirinden önemli projelerde yer alan Güvenç’in vefat haberi, sinema ve tiyatro camiasını yasa boğdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü sosyal medya hesabından “Tiyatromuzun, Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Nedret Güvenç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, dostlarının ve tüm tiyatro camiasının başı sağ olsun” mesajını paylaştı.

Sanatçı Işıl Yücesoy sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Güvenç’in ölümü dolayısıyla duyduğu üzüntüyü şu sözleri ile dile getirdi: “Bir ömür sanatla dimdik ayakta kalmak… Sayın Nedret Güvenç gibi bir çınarı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun.”

Nedret Güvenç kimdir?

1930 yılında İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlik Köyü’nde dünyaya gelen Güvenç, Ankara Devlet Konservatuvarı’nda şan ve piyano eğitimi aldı. 1948 yılında İzmir’de tiyatroya başlayan Güvenç, 1950 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı. Güvenç, 1959 ve 1960 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak sahneye çıktı.

1995 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan emekli olan Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından verilen “Devlet Sanatçısı” unvanına layık görüldü. Hayatı boyunca birçok tiyatro oyununda, filmde ve dizide rol olan Güvenç, 2009 yılında Dünya Tiyatro Günü bildirisini de kaleme almıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.