Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Skandal bitmiyor: Yangını söndüremezsen haberini yasakla

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) orman yangınlarına ilişkin yayınlar için medya kuruluşlarına “halkı yanlış yönlendirebilecek üsluptan kaçınmaları” uyarısında bulunmasını ele aldı. Kurul üyesi İlhan Taşçı’nın, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in televizyon yöneticilerini yangınla ilgili haberler konusunda cezayla tehdit ettiğini söylediğini hatırlatan Yetkin, “RTÜK attığı her yeni adımla bir skandala yol açıyor” yorumunu yaptı.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Türk Hava Kurumu’nun elindeki 11 uçağı ülkeye kazandırmaya hazır olduklarını duyurmasını, Antalya Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in yanan evlerin yerine yapılacak TOKİ konutları için sarf ettiği “Keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler” cümlesini yorumlayan Yetkin,”Orman yangınları sadece canları, evleri, köyleri değil Erdoğan yönetimini de yakmaya başladı sanki” diye yazdı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.