Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orman Genel Müdürlüğü iki ay önce tehlike haritası ile uyarmıştı: “Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerimiz yangın riski altında”

Türkiye orman yangınları ile mücadele ederken Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 2 Haziran’da yayımladığı “sıcak gelişme” başlıklı tehlike haritasında Akdeniz ve Ege’yi “en riskli bölgeler” olarak göstermişti.

“Hava sıcaklıklarının artması ormanlarımızda yangın riskini de artırıyor” uyarısıyla yayımlanan haritada, Akdeniz, Ege ve Trakya, “yüksek riskli” bölgeler olarak yer almıştı. OGM, ormanların çok hassas olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerimiz yangın riski altında. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevi. Ormanların iklimin sigortası olduğunu unutmayalım” uyarısında bulunmuştu.

Haziran ayındaki uyarıda, yaz mevsiminin geldiği, hava sıcaklıklarının artmasıyla ormanlardaki yangın riskinin de arttığına işaret edilerek, “Ormanlarımızı temiz tutalım, orman yangınlarına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım” denilmişti.

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre 1 Haziran’da Türkiye genelinde yedi ormanlık alan yandı. Bu yangınlar, Bingöl merkez ve Yayladere, Aydın-Bozdoğan, Muğla-Dalaman ve Menteşe, Antalya-Manavgat ve Adana-Sarıçam’da çıktı. 2 Haziran’da 12 yangın çıktı. Bu yangınlar ise Bingöl-Genç, Manisa-Gördes, Muğla-Milas, Fethiye, Datça ve Dalaman, Şanlıurfa merkez, Antalya-Alanya, Balıkesir-Edremit, Kahramanmaraş-Pazarcık, Afyonkarahisar-Sandıklı, Burdur-Bucak’ta yaşandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.