Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ormanlar yanıyor – Yunanistan’dan son durumu Evren Dede aktardı: “Şu anda Yunanistan genelinde kontrolün dışına çıkmış bir yangın bulunmuyor”

Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Geçen cumartesi günü (31 Temmuz) Yunanistan’ın batısındaki Patras yakınlarında büyük bir yangın çıktı. Yangın sonrası beş köy boşaltıldı, yangında en az sekiz kişi yaralandı ve onlarca ev küle döndü. Pazar günü (1 Ağustos) ise Rodos Adası’nda çıkan yangın sonucunda adanın büyük bir kısmı elektriksiz ve susuz kaldı. Yunanistan’da yaşayan gazeteci Evren Dede ile bölgedeki orman yangınların son durumunu konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.