Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SGK, alacaklılarına ilişkin gecikme zammı ve gecikme faizlerini siliyor – SGK’nın yapılandırma kapsamında yaklaşık 74 milyar 657 milyon 303 bin lira alacağı var

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, bugün (3 Ağustos) düzenlediği toplantıda, Yeniden Yapılandırma Kanunu’nun detaylarına ilişkin bilgi verdi. Yapılandırmadan yaklaşık 32 bin kişinin faydalanması bekleniyor. 

SGK Başkanı İsmail Yılmaz, bugün (3 Ağustos) Ankara’daki başkanlık binasında düzenlediği toplantıda, 9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırma kapsamına giren sigorta prim borçlarının tahsiline ilişkin detayları açıkladı. 

9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile SGK alacakları için yeni bir yapılandırma imkânı getiriyor. Yapılandırma 2021 Nisan ayı ve öncesine ait SGK’nın neredeyse tüm alacaklarını kapsıyor.  

SGK Başkanı Yılmaz, son yapılandırma kapsamında yaklaşık 74 milyar 657 milyon 303 bin lira alacak olduğunu kaydetti. Yapılandırmadan yaklaşık 32 bin kişinin faydalanması bekleniyor. 
 

Yılmaz, yapılandırmanın sağlayacağı avantajları şöyle açıkladı:  

“Daha önceki yapılandırmalarda olduğu gibi 7326 sayılı yapılandırmada da kurum alacaklarımızın tamamının gecikme zammı ve gecikme faizleri siliniyor. Bunun yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksleriyle (Yİ-ÜFE) güncellenen tutarlar ödenecektir. Bu ödenecek tutarın peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı silinecektir. İki taksit ödenmesi halinde yüzde 50’si silinecektir. İdari para cezalarımızın borç aslının yüzde 50’si silinecektir. Bu kalan tutarlar Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.