Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile söyleşi: “Biat ederek adaylıktan çekilseydim, seçimlere böylesine bir müdahale yaşanmazdı”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) geçen ekim ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine Ankara hükümeti tarafından müdahale edildiği öne sürülen bir rapor hazırlandı. Bağımsız bir kuruluş olan “Raporluyoruz” ekibinin hazırladığı rapora göre, mevcut KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a karşı seçimi kaybeden önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçimden önce kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edildi. Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile hazırlanan bu raporun detaylarını, yaşadığı seçim sürecini, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretini ve açıklanan müjdeleri konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.