Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’ye yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020’ye çeyrek finalde veda etti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, bugün (4 Ağustos) Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları çeyrek final karşılaşmasında Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Filenin Sultanları, rakibine setlerde 3-2 mağlup olarak Tokyo 2020’ye çeyrek finalde veda etti.

Filenin Sultanları, çeyrek finalde Güney Kore karşısına çıktı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na son dünya şampiyonu Çin’i 3-0 mağlup ederek başlayan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, art arda oynadığı karşılaşmalarda İtalya’ya 3-1, ABD’ye ise 3-2 mağlup olmuştu. Tokyo 2020’deki dördüncü maçında Arjantin’i 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi garantileyen milliler, grubundaki son maçında ise Rusya Olimpiyat Komitesi’ni 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti. Türkiye, bugün (4 Ağustos) yarı finale yükselebilmek için Güney Kore’nin karşısına çıktı. 

Türkiye, Güney Kore’ye karar setinde boyun eğdi

Türkiye, Güney Kore önünde maça harika başladı. Mücadelenin ilk setinde Güney Kore’ye karşı büyük üstünlük kuran Filenin Sultanları, Meryem Boz ve Zehra Güneş’in sayıları ile rakibini oyundan düşürdü. Milliler, birinci seti ise Ebrar Karakurt’un ace’i ile 25-17 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçti. Ancak Güney Kore, ikinci setin başlaması ile birlikte oyun ritmini buldu ve skor olarak dönmeyi başardı. Güney Kore, Kim Yeon Koung’un öne çıkmayı başardığı seti 25-17 kazanarak skora dengeyi getirdi.

Mücadelenin üçüncü seti ise büyük çekişmeye sahne oldu. Meryem Boz’un sayıları ile oyuna tutunan Türkiye, set sayısı kullanma şansı bulduğu rakibine 28-26 kaybederek büyük hayal kırıklığı yaşadı. Giovanni Guidetti’nin öğrencileri, bu moral bozukluğuna rağmen dördüncü sette rakibini adeta sahadan sildi. Güney Kore’yi set boyunca yanına yaklaştırmayan Türkiye, seti 25-18 kazanarak karşılaşmayı karar setine taşımayı başardı. Filenin Sultanları, karar setine de oldukça iyi başladı. Türkiye, 6-3 öne geçtiği sette basit hatalar yapınca rakibinin oyuna dönmesine engel olamadı. Güney Kore, seti 15-13 kazanarak yarı finale yükselen ekip oldu. Tarihinde ilk kez çeyrek final oynama başarısı gösteren Filenin Sultanları ise Tokyo 2020’ye bu aşamada veda etmek zorunda kaldı.

Milli voleybolcular, maç sonunda gözyaşlarına hâkim olamadı.

Kadın Milli Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem, maç sonunda, “Duygularımı tarif edecek hiçbir şey bulamıyorum. Çok üzgünüm. Kaçırdığımız şey çok büyük” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.