Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ormanlar yanıyor – Rusya’daki son durumu Fuad Safarov anlattı: “Gerektiğinde Rus ordusu devreye girmesine rağmen, Yakutistan bölgesinin coğrafyası nedeniyle yangınlar kontrol altına alınamıyor”


Rusya orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 26 Temmuz itibarıyla Rusya‘da yaklaşık 1,88 milyon hektar (4,6 milyon dönüm) ormanlık alan yandı. Orman yangınlarına müdahale etmek için 5 binden fazla itfaiye görevlisinin çalışmalara katıldığı belirtilirken, çıkan orman yangınlarının çok büyük bir alana yayılmış olması nedeniyle yangınların ancak yüzde 45’ine müdahale edilebildiği öğrenildi. Rusya’da görülen orman yangınlarından en çok etkilenen bölge ise başkent Moskova‘dan yaklaşık 5 bin kilometre uzaklıkta bulunan Yakutistan. Rusya’da yaşayan gazeteci Fuad Safarov ile bölgedeki yangınların son durumunu konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.