Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YAŞ kararları açıklandı: Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar yaş haddinden emekliye sevk edildi, yeni komutan Org. Musa Avsever oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ kararlarını açıkladı.

Erdoğan’ın onayladığı YAŞ kararıyla 65 yaşındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yaş haddinden emekliye sevk edildi. Ordu ve kuvvet komutanlarının yaş haddi 65, genelkurmay başkanlarının yaş haddi ise 67.

Edinilen bilgiye göre “cüppeli amiral” ya da “sarıklı amiral” olarak anılan Tuğamiral Mehmet Sarı da emekliye sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıkladığı YAŞ kararları şöyle:

Emekli edilen Dündar’ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın görev süresi YAŞ kararıyla birer yıl uzatıldı. Her iki komutan da iki yıldır bu görevlerini yürütüyorlardı.

YAŞ kararıyla 17 general ve amiral de bir üst rütbeye yükseltildi.

Açıklanan karara göre 44 general ve amiralin görev süreleri birer yıl, 320 albayın görev süreleri ise ikişer yıl süreyle uzatıldı ve 240 olan amiral ve general sayısı da 266’ya yükseltildi.

Cüppeli amiral” olarak anılan Tuğamiral Mehmet Sarı emekliye sevk edildi

Diğer yandan bir tarikatın tekkesindeki görüntüleriyle tepki çeken ve muhalefetin disiplin kararıyla ihraç edilmesini istediği Tuğamiral Mehmet Sarı emekliye sevk edildi. Sarı disiplin kararıyla ihraç edilseydi emekli maaşı ve emekli general haklarından yararlanamayacaktı. Sarı, mevcut durumda emeklilik ve emekli general haklarına sahip olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.