Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Somali’ye ilgisi devam ediyor: Cumhurbaşkanlığı kararıyla Somali’ye 30 milyon dolar hibe verilecek

Türkiye’nin Somali’ye 30 milyon dolar hibe vermesini öngören karar Resmi Gazete’de bugün (5 Ağustos) yayımlandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan “Milletlerarası Andlaşma” ile Türkiye, Somali’ye aylık 2,5 milyon dolar olmak üzere toplamda 30 milyon dolar hibe verecek. Kararda Somali’nin bu hibeyi bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi için kullanacağı ve Somali’nin hibe için mali ve ilerleme raporu sunmasının istendiği belirtildi. 

Somali’ye şu ana kadar 84 milyon dolar hibe verildi 

Türkiye, 2020 yılında Somali’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan vadesi geçmiş borcunun ödenmesine katkıda bulunmuştu. Somali’ye daha önce, 31 Mayıs 2016’da 24 milyon dolar, 29 Eylül 2017’de 30 milyon dolar, 3 Ağustos 2019’da 30 milyon dolar olmak üzere toplam 84 milyon dolar hibe verilmişti. 30 milyon dolarlık son hibeyle birlikte bu rakam 114 milyon dolara yükseldi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.