Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Doktorlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç: “Türkiye’deki vaka ve ölüm oranlarının maalesef yüzde 10’u Diyarbakır’dan”

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uluslararası Doktorlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, şehirdeki vaka artışının çok yükseldiğini, böyle devam etmesi halinde hasta seçmek durumunda kalacaklarını ve hastanelerin hizmet veremeyecek hale geleceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı verilere bakıldığında Türkiye genelindeki vaka ve ölüm sayılarının yüzde 10’unun Diyarbakır’dan olduğunu söyleyen Doç. Dr. Araç, hastaneye yatırdıkları hastaların büyük kısmının ya aşısız ya da eksik aşılı olduğunu belirtti. “Keşke” demeden önce herkesin aşılarını tam olması gerektiğinin altını çizen Araç, “Aşılama konusunda cuma hutbeleri verilebilir. Taziye evlerinin önüne aşı standı kurulabilir. Saygın kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve hekimler bu konuda insanları aydınlatmaya devam etmelidir. Önlem alınmaz ve insanlar aşılanmaz ise 10 gün sonra hastanelerimiz hiç istemediğimiz halde kilitlenebilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.